ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-4-2021

Εσπευσμένα κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Aνησυχητική πληρότητα στις κλίνες covid

Εσπευσμένα κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα (3η Υγειονομική Περιφέρεια), με δεδομένο ότι το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει ανησυχητική πληρότητα στις κλίνες covid.

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr από το πρωί έχουν μεταβεί στις υγειονομικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας μεταξύ αυτών ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος καθώς και η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Άλλωστε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι τραγική πλέον με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%.

Οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση ώστε να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει. Εξάλλου αναμένουν τις επόμενες ημέρες περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία όμως με την σημερινή τους εικόνα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Έγκυρες πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει τεθεί στο τραπέζι το Plan B ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες από ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr, μέσα στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι να ενεργοποιηθεί περαιτέρω το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με την παραχώρηση επιπλέον κλινών, αλλά και να μετατραπούν δύο μικρά νοσοκομεία αποκλειστικά για covid. Πρόκειται για τα Νοσοκομεία Άγιος Παύλος και Άγιος Δημήτριος τα οποία αν χρειασθεί θα μπουν στη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Την Πέμπτη αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος ώστε να δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge