ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-4-2021

Τη μέγιστη δυνατή συναίνεση επιζητά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη νέα κανονιστική κοινοχρήστων

Βιώσιμη κινητικότητα παράλληλα με βιώσιμη οικονομία

Τη μέγιστη δυνατή συναίνεση επιζητά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη νέα κανονιστική κοινοχρήστων

Τις βασικές κατευθύνσεις επάνω στις οποίες στηρίζεται η νέα κανονιστική πράξη για τους κοινόχρηστους χώρους την οποία προετοιμάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσίασαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, οι Αντιδήμαρχοι Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής και Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

“Η δική μας επιδίωξη είναι να επιτύχουμε να λειτουργήσει η πόλη και να λειτουργήσει για όλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής. 

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, με τη νέα κανονιστική επιδιώκεται από τη μία πλευρά να υποστηριχθούν τα καταστήματα εστίασης, που δέχονται τεράστιο πλήγμα από την πανδημική κρίση, και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της εστίασης και από την άλλη πλευρά να διευκολυνθούν στον μέγιστο βαθμό οι πεζοί.

Ο Γιώργος Αβαρλής σημείωσε ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επιζητά τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, ενώ παρατήρησε ότι το προσχέδιο της κανονιστικής πράξης για τους κοινόχρηστους χώρους αποτελεί το αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου με εκπροσώπους παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Βιώσιμη κινητικότητα παράλληλα με βιώσιμη οικονομία

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας τόνισε ότι με τη νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους “προσπαθούμε να φέρουμε μια ισορροπία, μια ισορροπία δύσκολη μεταξύ του επιχειρείν και των πολιτών”.

“Θέλουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, θέλουμε όμως ταυτόχρονα και τη βιώσιμη οικονομία”, παρατήρησε ο κ. Κούπκας, προσθέτοντας: “Οι πολίτες δικαιωματικά ζητούν περισσότερο κοινόχρηστο χώρο σε μια πόλη που δεν έχει περίσσευμα. Από την άλλη το επιχειρείν περνάει δύσκολες στιγμές. Επιδιώκουμε μέσω της κανονιστικής να τονώσουμε την οικονομία της εστίασης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας και όλες τις οικογένειες που στηρίζονται σε αυτόν τον κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας”. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κούπκας, οι άδειες για καταστήματα εστίασης κάθε χρόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης υπολογίζονται σε πάνω από 1.200, ενώ οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο είναι περισσότεροι από 20.000.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge