ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-4-2021

Φρουρούμενος στο ΑΧΕΠΑ ο 26χρονος που συνελήφθη για ρίψη μολότοφ

Πήρε φωτιά το δεξί του πόδι

Φρουρούμενος στο ΑΧΕΠΑ ο 26χρονος που συνελήφθη για ρίψη μολότοφ

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται φρουρούμενος 26χρονος ο οποίος συνελήφθη στη διάρκεια των επεισοδίων, μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος τραυματίσθηκε από ρίψη μολότοφ κατά τη διάρκεια σύλληψης του και πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι «ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ» και ότι «στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια»

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και απόπειρα εμπρησμού, πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης και για μια σειρά από πλημμελήματα.

Συμμετείχαν 7.000 άτομα

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι στο ύψος της Πλατείας Συντριβανίου, ομάδα περίπου 50 περίπου ατόμων επιτέθηκε κατά αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη περίπου 70 μολότοφ, πυροτεχνικών κατασκευών, πετρών και άλλων αντικειμένων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και σημειώθηκαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας, κατάστημα και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Την 13:00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 15 Απριλίου 2021), με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.000) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου).

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία μέχρι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

Στο ύψος της Πλατείας Συντριβανίου, ομάδα (50) περίπου ατόμων επιτέθηκε κατά αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη (70) περίπου αυτοσχέδιών εμπρηστικών κατασκευών (μολότοφ), πυροτεχνικών κατασκευών, πετρών και άλλων αντικειμένων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης δημοσίου λειτουργού και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος τραυματίσθηκε από ρίψη μολότοφ κατά τη διάρκεια σύλληψης του. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός και σημειώθηκαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας, κατάστημα και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

ΑΧΕΠΑ Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge