ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-4-2021

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΚΕΘΕΑ

Το ψήφισμα

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΚΕΘΕΑ

Ψήφισμα στήριξης και ενίσχυσης του ΚΕΘΕΑ εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «στηρίζει διαχρονικά το έργο του ΚΕΘΕΑ και αναγνωρίζει την προσφορά και την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών του προγραμμάτων για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «υποστηρίζει τη διασφάλιση της αυτοδιαχείρισης του ΚΕΘΕΑ, που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να παραμείνει ως ο μοναδικός ελληνικός οργανισμός- σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα εξαρτήσεων και να διατηρήσει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή αλλά και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων».

Το ψήφισμα αναφέρει:

“To Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στηρίζει διαχρονικά το έργο του ΚΕΘΕΑ και αναγνωρίζει την προσφορά και την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών του προγραμμάτων για την απεξάρτηση.

Ήδη από τις 14/10/2019 με την υπ’αριθ. 1127 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία καταργούσε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και απειλούσε τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του ως θεραπευτικής κοινότητας.

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης επανέρχεται στο θέμα του ΚΕΘΕΑ με αφορμή το προσχέδιο νόμου για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του οργανισμού και εκφράζει την αντίθεσή του με την αλλοίωση του μοντέλου της θεραπευτικής του μεθόδου, τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε “ξενώνες διαμονής”, την κατάργηση της συμμετοχικότητας των εξυπηρετούμενων χρηστών στη λήψη των αποφάσεων και την υποβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων που είναι απόφοιτοι των θεραπευτικών του προγραμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη στήριξη και την εκτίμησή του στο έργο του ΚΕΘΕΑ και στην προσφορά του μετά από 38 χρόνια λειτουργίας του θεραπευτικού του μοντέλου, ζητά:

Την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου
Την προώθηση οργανωτικών και διοικητικών αλλαγών που δεν θα αλλοιώνουν το αυτοδιοίκητο του χαρακτήρα του, με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκομένων στο έργο του ΚΕΘΕΑ
Την ενίσχυση της συνέχισης του θεραπευτικού του μοντέλου με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τη διασφάλιση της αυτοδιαχείρισης του ΚΕΘΕΑ, που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να παραμείνει ως ο μοναδικός ελληνικός οργανισμός - σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα εξαρτήσεων και να διατηρήσει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή αλλά και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων’’.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge