ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-5-2021

Χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου

Χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Φιλικό και φιλόξενο για μητέρες και παιδιά καθίσταται το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, που πλέον διαθέτει διακριτό χώρο βρεφικής φροντίδας και θηλασμού. Ο νέος χώρος παραδόθηκε σήμερα (28/5) το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στην παράδοση του χώρου βρεφικής φροντίδας και θηλασμού, που διαμορφώθηκε με δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε”, παρέστησαν ακόμη η Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου “Αναγέννηση” Αργυρή Βαγιωνά, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευθύμης Φωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία του χώρου αυτού ο Δήμος Θεσσαλονίκης δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του απέναντι στις μητέρες. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχε αναγκαιότητα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής γωνιάς στο Δημαρχείο τόσο για τις εργαζόμενες όσο όμως και για τις επισκέπτριες του κτιρίου που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες. “Με μικρά πράγματα δείχνουμε την ευαισθησία μας απέναντι στις μητέρες, στις γυναίκες, και προβάλλουμε τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού”, τόνισε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την προτροπή να δημιουργηθούν αντίστοιχες υποδομές και σε άλλους χώρους όπου υπάρχει προσέλευση κοινού. “Έχουμε μια γωνιά που θα φέρνει χαμόγελα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη του εγχειρήματος από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε”.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου “Αναγέννηση” Αργυρή Βαγιωνά σημείωσε πως η ‘Αναγέννηση’ τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, έχοντας κοινωνική προσφορά και όραμα ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καλέσματα”. Εξάλλου, μετέφερε και την προσωπική εμπειρία της, λέγοντας ότι και η ίδια ως νέα μητέρα πριν από χρόνια είχε διαπιστώσει το πρόβλημα της έλλειψης αντίστοιχων χώρων. “Είμαστε χαρούμενοι και έτοιμοι να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια”, σημείωσε η κυρία Βαγιωνά.

Στη σπουδαιότητα της δημιουργίας αυτού του χώρου θηλασμού και βρεφικής φροντίδας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε κι ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής.

Ο χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού λειτουργεί στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν φωτεινό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει και να φροντίσει το μωρό της σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών
Την βίαζε ο σύζυγος της θείας της από την ηλικία των 8 ετών

Καταγγελία της 22χρονης σήμερα κοπέλας κατά 42χρονου

Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν
Κατέβασαν δύο άτομα από αεροπλάνο γιατί ενοχλούσαν

Και δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη

Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Συνελήφθη 35χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Κατείχε νομίσματα, αγιογραφία και δακτυλίδι που εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας
Ελέγχθηκαν 103 ανήλικοι σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας

Με σκοπό την χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge