Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10-9-2021

Χωρίς στέγη το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται!

Χωρίς στέγη το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
fontsize

Ερώτηση προς του αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε η Δώρα Αυγέρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το  1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά.

Αναλυτικά αναφέρει:

Άλλο ένα δείγμα διάλυσης και κυβερνητικής ανοργανωσιάς έρχεται να προστεθεί στα διαχειριστικά «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή τη φορά με τα ιδιαίτερα προβλήματα ως προς τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων και την ασφαλή στέγαση μαθητών σε αίθουσες διδασκαλίας.

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά παραμένουν χωρίς στέγη, καθώς κρίθηκε επικίνδυνο και ακατάλληλο το σχολικό κτίριο στο οποίο συστεγάζονται. Ως εκ τούτου, 600 και πλέον μαθητές δεν γνωρίζουν πού θα κάνουν μάθημα.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με σχετική ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας και τους συναρμόδιους υπουργούς, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παρά το χρόνιο του προβλήματος στα εν λόγω σχολεία, η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε μόλις στα τέλη Αυγούστου. Καμία μέριμνα δεν επιδείχθηκε, ούτε έγινε ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε οι διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στατικής επάρκειας του κτιρίου να έχουν εκκινήσει και ολοκληρωθεί κατά τον χρόνο που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας λάμπει δια της απουσίας και ουδεμία λύση έχει δώσει, ενώ οι προτάσεις του δήμου Λαγκαδά –μετεγκατάσταση σε άλλο σχολείο, εγκατάσταση κοντέινερ ή διδασκαλία εξ αποστάσεως– δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της, προσθέτοντας επιπλέον προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κ. Κεραμέως παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση, αποτυγχάνοντας να επιτύχουν τα στοιχειώδη, όπως είναι η διασφάλιση της ακώλυτης πρόσβασης όλων των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Πέρα από την άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, οι πολίτες του Λαγκαδά περιμένουν να απαντηθεί το απλό ερώτημα αν υπάρχει, εν τέλει, κάποιος συνολικότερος σχεδιασμός για την σχολική στέγη στον δήμο τους.

Οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης του 1ου και του 2ου Γυμνασίου του δήμου Λαγκαδά, χωρίς να διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Κι ερωτούν ποιος είναι ο συνολικότερος σχεδιασμός για τη σχολική στέγη στο δήμο Λαγκαδά.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Mετονομασία της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκης Θεοδωράκης»
Mετονομασία της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκης Θεοδωράκης»

Σίμος Δανιηλίδης: Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε στη μεγάλη προσωπικότητα

Κακοκαιρία: έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων
Κακοκαιρία: έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εναρξη εργασιών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά
Εναρξη εργασιών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε το πρωί

Κεντρική ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα στην 85η ΔΕΘ
Κεντρική ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα στην 85η ΔΕΘ

Για τον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων στην επόμενη μέρα της Ευρώπης

Με έλεγχο covid19 η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Με έλεγχο covid19 η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Οι έλεγχοι διενεργούνται από μέλη εταιρείας φύλαξης


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας