ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-8-2022

Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγένειου

Η μονάδα ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε

Σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγένειου

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου.

Η μονάδα που ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά της Μαριάννας Λάτση στεγάζεται σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία. Ήδη έχει αποσυμφορήσει, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, τη διενέργεια δεκάδων χιλιάδων χημειοθεραπειών ετησίως, που γινόταν στον περιορισμένο χώρο του 9ου ορόφου του Θεαγενείου.

Η μονάδα που εκτείνεται σε 1800 τ.μ διαθέτει συνολικά 41 θέσεις χημειοθεραπείας, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένη με 5 ιατρεία. Από την ημέρα λειτουργία της έχουν εξυπηρετηθεί 15.000 ασθενείς.

Η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας έχει ήδη πιστοποιηθεί ενώ έχει ήδη εγκατασταθεί και το δεύτερο ρομποτικό μηχάνημα διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων.

Η παράδοση της Μονάδας έγινε ακριβώς έναν χρόνο μετά την υπογραφή, την 9η Δεκεμβρίου 2020, της σχετικής σύμβασης δωρεάς με το Ελληνικό Δημόσιο και δέκα μήνες μετά την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων την 1η Φεβρουαρίου 2021.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ



Θεαγένειο Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge