ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-9-2022

Στα χέρια της αστυνομίας δύο άτομα για skimming

Eίχαν παγιδεύσει τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης

Στα χέρια της αστυνομίας δύο άτομα για skimming

Δύο αλλοδαπούς ηλικίας 51 και 36 ετών συνέλαβε η αστυνομία, καθώς όπως έγινε γνωστό, είχαν παγιδεύσει τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων και την κατασκευή αντιγράφων καρτών - κλώνων. Οι δύο εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ευόσμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δράστες με σκοπό την υποκλοπή δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων τοποθετούσαν έναν μηχανισμό παγίδευσης στον καρτο-υποδοχέα του ΑΤΜ, καθώς και ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα, το οποίο επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα του ΑΤΜ για την καταγραφή του κωδικού PIN που πληκτρολογούσε ο κάτοχος της κάρτας κατά τη χρήση της (SKIMMING).

Στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 είχαν τοποθετήσεις τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστήματων σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης, υποκλέπτοντας έτσι δεδομένα τουλάχιστον εξακοσίων εξήντα πέντε τραπεζικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημία να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 665.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προστατεύθηκε μεγάλος αριθμός κατόχων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών από τη δημιουργία καρτών – κλώνων.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge