ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-9-2022

Συγκρότηση «Παρατηρητηρίου επιθέσεων κατά των ελευθεριών» στο ΑΠΘ

Τίποτα κρυφό..

Συγκρότηση «Παρατηρητηρίου επιθέσεων κατά των ελευθεριών» στο ΑΠΘ

Καθηγητές του ΑΠΘ, μουσικοί και φοιτητικοί Σύλλογοι, διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τα όσα συνέβησαν στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής, το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου. Αυτό που ανακοινώθηκε ήταν η ίδρυση Παρατηρητηρίου κατά των ελευθεριών στο πανεπιστήμιο.

Στον απόηχο της παρέμβασης της αστυνομίας στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, αποφάσισαν την συγκρότηση του Παρατηρητηρίου, με αναφορά καταρχάς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το Παρατηρητήριο επιδιώκει, μεταξύ άλλων, μία συστηματική καταγραφή και δημοσιοποίηση περιστατικών αυθαιρεσίας στην εφαρμογή του νόμου 4777/21 για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και τη νομική αντίδραση στα περιστατικά αυθαιρεσίας, με στόχο τον έλεγχο των υπευθύνων. 

Στην προσπάθεια αυτή, καλούνται εργαζόμενοι/ες όλων των κλάδων του Πανεπιστημίου και βέβαια φοιτήτριες και φοιτητές, καθώς και φορείς συλλογικής εκπροσώπησης να συνδράμουν το έργο του Παρατηρητηρίου είτε με την κοινοποίηση καταγγελιών είτε με την συμμετοχή στις ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν.


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ



Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge