ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-12-2022

Συγκέντρωση και πορεία κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις

Συγκέντρωση και πορεία κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη
Φωτογραφία αρχείου

Με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία που κατέληξε έξω από την 3η ΥΠΕ στην Θεσσαλονίκη, Σωματεία εργαζομένων και Ενώσεις υγειονομικών από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, φοιτητικοί σύλλογοι και σύλλογοι γυναικών, έστειλαν το απόγευμα της Πέμπτης, μήνυμα ότι το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη υγείας απορρίπτεται.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» και «Δώστε λεφτά για την υγεία, όχι στην καταστολή και στην τρομοκρατία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από την 3η ΥΠΕ, με την Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, να καλεί σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων, καλώντας στο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που θα γίνει στο Άγαλμα Βενιζέλου το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ., για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «καλούμε όλους τους φορείς και τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του επαίσχυντου νομοσχεδίου, να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων. Να πάρουν πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η μαζική αντίθεση στο νομοσχέδιο και η απαίτηση για τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Χρειάζεται να πληθύνουν τέτοιες αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τα σωματεία, γύρω από τα συνολικά ζητήματα της υγείας του λαού. Γιατί αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, μόνο ο λαός μπορεί να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει την υγεία που πραγματικά δικαιούται. Αυτό το νομοσχέδιο ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ! Ισοπεδώνει, ότι έχει απομείνει όρθιο από την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χάρη στους αγώνες των μαχόμενων υγειονομικών και του λαού! Πρέπει να σημάνει μαζική αντεπίθεση, από τους υγειονομικούς και όλο το λαό!».

«Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!», τόνισε ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Επεσήμανε επίσης ότι «αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους αρρώστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

ΠΗΓΗ



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge