ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-1-2023

Κινητοποίηση στο «Γ. Γεννηματάς» για την ενίσχυση των παιδιατρικών τμημάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κινητοποίηση στο «Γ. Γεννηματάς» για την ενίσχυση των παιδιατρικών τμημάτων

Κλιμακώνει τις αγωνιστικές παρεμβάσεις της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) αναδεικνύοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την περίθαλψη των παιδιών και την ανάγκη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των παιδιατρικών τμημάτων

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, για την κατάσταση στις παιδιατρικές κλινικές της Θεσσαλονίκης η ΕΝΙΘ παραχώρησε συνέντευξη τύπου έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο πλαίσιο αγωνιστικής κινητοποίησης.

Αφορμή για τις αγωνιστικές παρεμβάσεις είναι και τα θλιβερά περιστατικά της διακομιδής των παιδιών από Γρεβενά, Κοζάνη και Δράμα προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Αθήνα και Πάτρα,που αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας, τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων, ακόμα και μικρών παιδιών.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις παιδιατρικές κλινικές είναι τραγικά μεγάλες, σημείωσε η Δάφνη Κατσίμπα, γεν. γραμ. της ΕΝΙΘ.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων, τόνισε η Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι του σωματείου «Παπαγεωργίου» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας από Διοίκηση του νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση ήταν στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Γενική τους Συνέλευση τη Δευτέρα στις 23 του Γενάρη για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς τους με προμετωπίδα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Στη Συνέλευση αποφασίστηκαν επίσης δράσεις, όπως καθημερινές εξορμήσεις για ενημέρωση των ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία και στα Επείγοντα, συνέντευξη τύπου και πρωτοβουλία για σύσκεψη με τα υπόλοιπα σωματεία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Κατά την παρέμβαση διαβάστηκε η ανακοίνωση του σωματείου με το δίκαιο αίτημα για τον 13ο και 14ο μισθό και κατά την αποχώρηση οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους με το σύνθημα «δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε».

ΠΗΓΗ



Γεώργιος Γεννηματάς Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge