ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-2-2023

Πλεύρης: Έτοιμο το 2025 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Η Πολιτεία θα συνδράμει

Πλεύρης: Έτοιμο το 2025 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, διαβεβαιώνοντας ότι εφόσον χρειαστεί, η Πολιτεία θα συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος "Νιάρχος"

Μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί με τους διοικητές και τους υποδιοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος Νιάρχος και μάλιστα το ίδιο το "Νιάρχος", χθες, σε επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, αναφέρει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες. Ήταν μία διαδικασία την οποία την κάνει το ίδιο το "Νιάρχος", που βγήκε άκαρπη. Από 'κει και πέρα θα γίνουν όλες οι διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση εμείς διαβεβαιώνουμε ότι και σαν Πολιτεία, άμα χρειαστεί να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή η συνδρομή θα υπάρξει. Όχι απλώς δεν υπάρχει πρόβλημα για το "Παιδιατρικό", αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί ώστε το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει Παιδιατρικό Νοσοκομείο με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά, που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε ανακοινώσει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νοσοκομείων Κομοτηνής, Παιδιατρικού Θεσσαλονίκης και Σπάρτης απέβη άκαρπος, λόγω του μεγάλου ύψους των προσφορών.

Εξισορρόπηση στο κομμάτι των ιώσεων, η πίεση στο σύστημα υγείας από την πανδημία δεν είναι μεγάλη

Σε ερώτηση, αν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσανατολίζεται σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ή σε απευθείας ανάθεση για την κατασκευή των τριών νοσοκομείων (Παιδιατρικό, Κομοτηνής και Ξάνθης), απάντησε ότι αυτό είναι διαδικασία του Ιδρύματος. «Δεν μπορούμε εμείς να υποδείξουμε τη διαδικασία, αλλά ξέρουμε ότι το Ίδρυμα θα κάνει όσες ενέργειες χρειάζονται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, και έχουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη και εξαιρετική συνεργασία με το Ίδρυμα όλο αυτό το διάστημα. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Όσον αφορά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των ΥΠΕ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι συζητήθηκε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο που η πίεση από την πανδημία στο σύστημα δεν είναι μεγάλη. Αντίστοιχα, σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει και μία εξισορρόπηση στο κομμάτι των ιώσεων και αντιστοίχως εδώ πέρα κοιτάμε όλο το πλαίσιο και όλων των συνεργασιών ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πλεύρης θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ το μεσημέρι θα παραστεί στα εγκαίνια νέας μονάδας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Eξιχνιάστηκε ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στον Εύοσμο
Eξιχνιάστηκε ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στον Εύοσμο

Συνελήφθησαν 2 άτομα - το ένα είχε ξίφος τύπου κατάνα στο σπίτι του

Εξόρμηση αστυνομικών στον δήμο Νεάπολης Συκεών
Εξόρμηση αστυνομικών στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Ανήλικος έκανε φάρσα για βόμβα σε σχολείο της Σταυρούπολης
Ανήλικος έκανε φάρσα για βόμβα σε σχολείο της Σταυρούπολης

Συνελήφθη ένας 17χρονος και αναζητείται άλλος ένας

1.561 τροχαίες παραβάσεις μέσα σε ένα διήμερο
1.561 τροχαίες παραβάσεις μέσα σε ένα διήμερο

Σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης

19χρονος με την απειλή μαχαιριού λήστευε νεαρούς στην Καλαμαριά
19χρονος με την απειλή μαχαιριού λήστευε νεαρούς στην Καλαμαριά

Στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια, αεροβόλο όπλο και κουκούλα τύπου fullface
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge