ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-3-2023

Συλλήψεις μετά από συγκέντρωση ενάντια στην κοπή δέντρων

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Συλλήψεις μετά από συγκέντρωση ενάντια στην κοπή δέντρων
Φωτογραφία αρχείου

Σε 14 συλλήψεις μετατράπηκαν ισάριθμες προσαγωγές από την αστυνομία, εναντίον οικολόγων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς το πρωί της Δευτέρας ενάντια στην κοπή 41 δέντρων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αφορμή για την συγκέντρωση στάθηκε η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην κοπή των δέντρων τα οποία χαρακτηρίζονται επικίνδυνα και η αντικατάστασή τους με άλλα.

Για το θέμα είχαν προηγηθεί μηνύσεις πολιτών και παρέμβαση Εισαγγελέα ενώ την Παρασκευή απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, σχετικά με το πάγωμα της διαδικασίας κοπής.

Σχετικά με τα γεγονότα, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη μαζί» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε σήμερα τις απίστευτες σκηνές άσκησης αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών και του συναδέλφου δημοτικού Συμβούλου, Μιχάλη Τρεμόπουλου, στο κέντρο της πόλης, όταν προσπάθησαν να αποτρέψουν την κοπή δέντρων, στην οποία επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη είναι η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη σε αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο.Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή μας στην ακατάσχετη και αδικαιολόγητη κοπή 4.000 δέντρων, την οποία σχεδιάζει η Διοίκηση του Δήμου, έχουμε ζητήσει επαρκή αιτιολόγηση για κάθε ένα δέντρο που κόβεται και άμεση αναπλήρωση όσων δέντρων υπάρχει πράγματι λόγος να απομακρυνθούν.

Η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να εγκαταλείψει τον καταστροφικό σχεδιασμό της που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο Πράσινο.

Συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας και καταγγέλλουμε την απρόκλητη αστυνομική βία και καταστολή που ασκήθηκε για άλλη μία φορά σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, όπως συνηθίζει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία.

Καλούμε τον κ. Ζέρβα να αναλάβει τις ευθύνες του ως Δήμαρχος και να πάρει θέση απέναντι στην αστυνομική βία και στην καταστολή που ασκήθηκε αναίτια εναντίον των συμπολιτών μας.

Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως οι συμπολίτες μας που έχουν προσαχθεί βιαίως στο αστυνομικό τμήμα.

H Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου σε επικοινωνία της με το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε τις απαράδεκτες εικόνες στο κέντρο της πόλης και την άσκηση βίας κατά των πολιτών και του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Μ. Τρεμόπουλου.

Σε επικοινωνία της με τον κ. Τρεμόπουλο εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί.

Τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και εκθέτουν τόσο τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και την ΕΛΑΣ”.

Η εικόνα της βίαιης προσαγωγής του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge