ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-3-2023

Μαλαματίνα: Συνέλαβαν εργαζόμενους μέσα στα δικαστήρια μετά από μήνυση της εταιρίας

Οι 3 που συνελήφθησαν θα κατέθεταν ως μάρτυρες

Μαλαματίνα: Συνέλαβαν εργαζόμενους μέσα στα δικαστήρια μετά από μήνυση της εταιρίας
Φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη τριών απεργών της «Μαλαματίνα», μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, ενώ ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του σωματείου των εργαζομένων εναντίον τριών απολύσεων στην εταιρία.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της «Μαλαματίνα» κατέθεσε μήνυση σε βάρος 11 απεργών, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το εργοστάσιο.

Σημειώνεται ότι οι τρεις που συνελήφθησαν σήμερα επρόκειτο να καταθέσουν ως μάρτυρες, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε η εταιρία. Οι ίδιοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Σίνδου.

Σύμφωνα με τον 902.gr ο δικηγόρος του σωματείου των εργαζομένων κατήγγειλε τις συλλήψεις και η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή οι τρεις μάρτυρες την ερχόμενη Τετάρτη να φέρουν σε υπόμνημα τις καταθέσεις τους.

Αναλυτικά το ψήφισμα 12 Εργατικών Συνδικάτων:

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και ύπουλη μεθόδευση που έγινε από κράτος – εργοδοσία- δυνάμεις καταστολής ενάντια στον αγώνα των εργαζόμενων της ”Μαλαματίνα” που συνεχίζουν για 8 μήνες την απεργία τους για την ακύρωση των άδικων απολύσεων των συναδέλφων τους και για ΣΣΕ με κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Αφού επιστρατεύτηκαν μεγάλες δυνάμεις από ΜΑΤ, αστυνομία κλπ ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση που έγινε έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα, την Τετάρτη 16 Μάρτη, αφού για ακόμη μια φορά επιτέθηκαν και χτύπησαν τους εργαζόμενους, προχώρησαν σε μια άθλια και μεθοδευμένη κίνηση ενάντια σε συνδικαλιστές.

Συγκεκριμένα, στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από τη δικαστική αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του Σωματείου εναντίον των τριών πρώτων απολύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της “Μαλαματίνα” απαίτησε τη σύλληψη τριών απεργών οι οποίοι ήταν να καταθέσουν ως μάρτυρες, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος τους. Οι τρεις απεργοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Σίνδου.

Πρόκειται για τον Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, τον Γιώργο Λιάκα, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη “Μαλαματίνα” και τον Νίκο Χαριζάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης αμέσως μετά εξαφανίσθηκε.

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, στις οποίες συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι από την Μαλαματίνα, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, ανέδειξαν ακόμη πιο έντονα πως η ζωή των εργαζόμενων με ασφάλεια, αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένα δικαιώματα, και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα.

Για αυτό και η εργοδοσία της Μαλαματίνα προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση. Για αυτό και οι δυνάμεις καταστολής παίρνουν οδηγίες κατευθείαν από την εργοδοσία, για το πως θα χτυπήσουν την απεργία των εργαζόμενων.

Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία!

Απαιτούμε να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους συλληφθέντες. Απαιτούμε να απομακρυνθεί εδώ και τώρα όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός που έχει στηθεί στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα.

Τα Συνδικάτα:

Συνδικάτα Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας,
Εργατικό Κέντρο Νάουσας,
Σωματείο εργαζόμενων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική ν. Θεσσαλονίκης,
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας,
Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης,
Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης,
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης,
Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης,
Ένωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης,
Σωματείο Εργαζόμενων στο Φάρμακο Κ. Μακεδονίας,
Σωματείο Τύπου Χάρτου Κ. Μακεδονίας,
Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας».

ΠΗΓΗ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς
Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Ελέγχθησαν 405 ιδιοκτήτες ζώων και βεβαιώθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge