ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-3-2023

Δήμοι ενώνουν δυνάμεις με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του Σέιχ Σου

Oι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη

Δήμοι ενώνουν δυνάμεις με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του Σέιχ Σου

Κοινή δράση στον τομέα της πρόληψης, με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του μοναδικού πνεύμονα της πόλης, του περιαστικού της δάσους, προτίθενται να αναλάβουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας - Χορτιάτη και Νεάπολης – Συκεών.

Ζητήματα που αφορούν την προστασία του Σέιχ Σου -τόσο την περιβαλλοντική όσο και απέναντι σε κινδύνους- βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Τη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει στη συνάντηση, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος παρουσίασε το μοντέλο λειτουργίας του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), που έχει συσταθεί με τη συνεργασία δήμων της Αττικής, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε χρηματοδοτικά εργαλεία που εξασφαλίστηκαν αλλά και στην αποτελεσματικότητα σειράς δράσεων που αναπτύχθηκαν για την προστασία και την ανάδειξη του δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν πεδία συνεργασιών των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας - Χορτιάτη, τόσο μεταξύ τους όσο και με τον ΣΠΑΥ, καθώς και δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αλλά και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης για την προστασία του δάσους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης Πυλαίας – Πανοράματος και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καρτάλης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νεάπολης - Συκεών Παρασκευή Γενίτσαρη, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη και στελέχη του ΣΠΑΥ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Πίσω από την τουριστική μαρκίζα η Θεσσαλονίκη τείνει να αποτελέσει εξαίρεση»
«Πίσω από την τουριστική μαρκίζα η Θεσσαλονίκη τείνει να αποτελέσει εξαίρεση»

Κείμενο της δημοτικής παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη"

Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών

Σε περιοχές του Δήμου Δέλτα

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία ο Αλέξης Τσίπρας
Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία ο Αλέξης Τσίπρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνελήφθησαν είκοσι πέντε άτομα για ηχορύπανση
Συνελήφθησαν είκοσι πέντε άτομα για ηχορύπανση

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge