ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-3-2023

Οι κυβερνητικοί «επίσημοι» δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη μας

H ζωή συνεχίζεται παρά τις «θυσίες»

Οι κυβερνητικοί «επίσημοι» δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη μας
Φωτογραφία αρχείου

Ανακοίνωση σχετικά με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η Πόλη Ανάποδα.

Αναφέρει σχετικά:

Οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, από μια κυβέρνηση που εδώ και 4 συναπτά έτη ασκεί μια κυριολεκτικά εγκληματική και δολοφονική πολιτική, είναι -τουλάχιστον- μια προκλητική φιέστα.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα φορέσουν τα καλά τους ρούχα και θα χαμογελάσουν από την εξέδρα στις κάμερες, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η ζωή συνεχίζεται παρά τις «θυσίες».

Η πραγματικότητα διαφωνεί. Όπως σωστά έχει ειπωθεί, τίποτα δεν είναι το ίδιο μετά από τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί, μετά από όλες τις ζωές που χάθηκαν στον βωμό του κέρδους και των «θαυματουργών» ιδιωτικοποιήσεων, που οδηγούν σε διάλυση, παρακμή και έλλειψη ασφάλειας.

Οι κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη είναι αδιαμφισβήτητες και κανένα βαφτισμένο «σύστημα τηλεδιοίκησης» δεν μπορεί να τις ξεπλύνει. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που εβδομάδες τώρα προσπαθούν να ξεπλύνουν ένα τόσο χυδαίο έγκλημα, με μια τόσο υποκριτική στάση και κροκοδείλια δάκρυα και με μια τόσο δολοφονική πολιτική, δεν μπορούν να εμφανίζονται δημόσια στην εξέδρα την ώρα που επιμενουν στις ίδιες δολοφονικές πολιτικές και στην συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και βασικών δημόσιων αγαθών όπως το νερό.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις κατέδειξαν τον πραγματικό ένοχο, τις ευθύνες της κυβέρνησης, της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της χρόνιας απαξίωσης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Η κοινωνία, παρά την προπαγάνδα, πήρε θέση, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν με σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους», με το δημόσιο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Σε αυτές τις παρελάσεις, μαθητές, φοιτητές, με τις παρεμβάσεις τους, θα δώσουν το παρόν για τους νεκρούς τους, θα δώσουν το παρών για την άνοιξη που σταμάτησε στα Τέμπη, θα δώσουν το παρών για να δείξουν πως οι ζωές μας μετράνε, ότι η οργή και το πένθος μας δεν ξεγράφονται.

Καλούμε τους μαθητές που θα παρελάσουν να δείξουν την ανυπακοή τους, τους γονείς και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να μη σωπάσουν και να δηλώσουν την αγανάκτησή τους. Η φετινή παρέλαση οφείλει να είναι διαφορετική, να τη μετατρεψουμε σε διαμαρτυρία από κοινού με τους φοιτητές και τους μαθητές. Η Πόλη Ανάποδα θα βρίσκεται εκεί για να φωνάξει δυνατά πως οι ζωές μας μετράνε!

Η Πόλη Ανάποδα
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge