ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-3-2023

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Δανιηλίδης: Συγκίνηση και υπερηφάνεια από τη συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

H ημέρα άρχισε με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και συνεχίστηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ακολούθησε τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγαλειώδη παρέλαση μαθητών, σωματείων και συλλόγων του δήμου καθώς και Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

Την παρέλαση παρακολούθησε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, όλοι οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας αφού ο καλός καιρός ευνόησε την… οικογενειακή έξοδο με προορισμό την παρέλαση. Ούτως ή άλλως πολλοί γονείς γιαγιάδες και παππούδες έσπευσαν για να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους να παρελαύνουν στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. «Παρακολούθησα με συγκίνηση τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του δήμου μας κι ένιωσα υπερήφανος για τη νέα γενιά που μας κάνει να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και πρόσθεσε ότι η σημερινή επέτειος της απαλλαγής του έθνους από τον τουρκικό ζυγό σηματοδοτεί ακόμη και σήμερα τον δίκαιο αγώνα για την ελευθερία και την ειρήνη. Δύο πανανθρώπινες αξίες οι οποίες ούτε αυτονόητες είναι, ούτε δεδομένες».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την ιδιαίτερη τιμή που έκανε φέτος στο δήμο μας το γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λευκωσίας το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι μαθητές του συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια τους Ιουλία Σχίζα, έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

Στην παρέλαση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Φιλαρμονική των Προσκόπων Νεάπολης συμμετείχαν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης, τα ΕΠΑΛ Νεάπολης και Συκεών, το δημοτικό του ΔΕΛΑΣΑΛ, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΑΠΗ, το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος ΠΑΡΧΑΡ, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, η μπάντα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Φιλαρμονική Προσκόπων Νεάπολης, το Χορευτικό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτης», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Συκεών και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα «Τα Αρκούδια».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge