ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-3-2023

Στον ΟΣΕΘ ανατίθεται ο έλεγχος της εισιτηριοδιαφυγής στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Στον ΟΣΕΘ ανατίθεται ο έλεγχος της εισιτηριοδιαφυγής στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία αρχείου

Με στόχο τη διενέργεια ελέγχων καταβολής κομίστρου και την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης, ο ΟΣΕΘ λαμβάνει την αρμοδιότητα αυτή.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Σύμφωνα με τo άρθρο 76 του νομοσχεδίου, για τις αστικές συγκοινωνίες της περιοχής ευθύνης του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), αρμόδιος φορέας για τη διενέργεια του ελέγχου καταβολής κομίστρου είναι ο ΟΣΕΘ.

Προστίθεται στην παρ. 1 του άρθρου 2 του ν.1214/1981, η ανωτέρω πρόβλεψη, με σκοπό ο ΟΣΕΘ να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την καταβολή του κομίστρου στα ΜΜΜ που κινούνται στην περιοχή ευθύνης του, ενισχύοντας των επιτελικό και ρυθμιστικό του στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Είναι αναγκαία η πρόβλεψη αυτή, καθώς μέχρι σήμερα ο ΟΣΕΘ δεν είχε αυτήν την αρμοδιότητα, ενώ επίκειται και η έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται ο καλύτερος σχεδιασμός για τη διενέργεια ελέγχων καταβολής κομίστρου και η αντιμετώπιση της εισιτηριοαποφυγής στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Άρθρο 76
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το άρθρο 76 αναφέρει τα ακόλουθα:

Διενέργεια ελέγχων μετακίνησης με νόμιμο κόμιστρο – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 2 ν. 1214/1981

Στην παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 1214/1981 (Α΄ 286) προστίθεται τρίτο εδάφιο, σχετικά με την αρμοδιότητα του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.), για τη διενέργεια του ελέγχου καταβολής κομίστρου, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

Άρθρο 2

«Αρμόδιοι για τη διενέργεια των ελέγχων μετακίνησης με το νόμιμο κόμιστρο και της επιβολής προστίμου στους καταλαμβανόμενους παραβάτες (οι οποίοι μετακινούνται χωρίς το επικυρωμένο νόμιμο κόμιστρο ή δεν το επιδεικνύουν κατά τον έλεγχο) είναι οι εντεταλμένοι Ελεγκτές Κομίστρου, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του οικείου συγκοινωνιακού φορέα ή υπάλληλοι τρίτου φορέα (νομικού προσώπου), στον οποίο έχει αναθέσει ο οικείος συγκοινωνιακός φορέας τον έλεγχο κομίστρου, εφόσον οι υπάλληλοι του τρίτου φορέα φέρουν ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση του οικείου συγκοινωνιακού φορέα.
Ειδικά, για τις αστικές συγκοινωνίες της περιοχής ευθύνης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), αρμόδιος φορέας για τη διενέργεια του ελέγχου καταβολής κομίστρου είναι ο Ο.Α.Σ.Α., ο οποίος μπορεί να αναθέσει τη δραστηριότητα αυτή στις οικείες Εταιρείες Παροχής Συγκοινωνιακού Έργου (ΕΠΣΕ) του ν. 3920/2011 (Α’ 33). Για τις αστικές συγκοινωνίες της περιοχής ευθύνης του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.), αρμόδιος φορέας για τη διενέργεια του ελέγχου καταβολής κομίστρου είναι ο Ο.Σ.Ε.Θ.»

ΠΗΓΗ metafores.gr

Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Πίσω από την τουριστική μαρκίζα η Θεσσαλονίκη τείνει να αποτελέσει εξαίρεση»
«Πίσω από την τουριστική μαρκίζα η Θεσσαλονίκη τείνει να αποτελέσει εξαίρεση»

Κείμενο της δημοτικής παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη"

Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών

Σε περιοχές του Δήμου Δέλτα

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία ο Αλέξης Τσίπρας
Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία ο Αλέξης Τσίπρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνελήφθησαν είκοσι πέντε άτομα για ηχορύπανση
Συνελήφθησαν είκοσι πέντε άτομα για ηχορύπανση

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge