ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-3-2023

Μαθητές θα διαγωνιστούν στο να σώζουν ζωές με ΚΑΡΠΑ

Στο πλαίσιο Μαθητικού διαγωνισμού

Μαθητές θα διαγωνιστούν στο να σώζουν ζωές με ΚΑΡΠΑ

Στο να σώζουν ζωές με ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) θα διαγωνιστούν 300 μαθητές και μαθήτριες (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) από εννέα Περιφέρειες της Ελλάδας, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023», που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Απριλίου, στο Πλανητάριο-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ (στο 6ο χλμ Θεσσαλονίκης Θέρμης).

Στη διάρκεια του διαγωνισμού οι μαθητές/τριες θα αξιολογούνται σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ πάνω σε κατάλληλα προπλάσματα αναζωογόνησης Little Anne του οίκου Laerdal, εξοπλισμένα με κατάλληλους αισθητήρες, που συνδέονται με το λογισμικό QCPR της Laerdal, το οποίο παρέχει ακριβείς μετρήσεις επιδόσεων και επί τοις εκατό βαθμολογία.

Στους νικητές/τριες θα διατεθούν συνολικά 75 πιστοποιημένα σεμινάρια για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS|ERC), και τρεις Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AEDs) για τα σχολεία τους.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν ένα αναμνηστικό κιτ, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα κοντομάνικο μπλουζάκι με τα απαραίτητα αναγραφόμενα στοιχεία του μαθητικού διαγωνισμού, τη βεβαίωση συμμετοχής τους και ένα χρυσό μετάλλιο.

Τα σχολεία που θα ξεχωρίσουν, φτάνοντας στις τρίτες θέσεις του μαθητικού διαγωνισμού, τόσο από την Πρωτοβάθμια όσο και από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα κερδίσουν πέντε πιστοποιημένα σεμινάρια για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς ή και τους γονείς.

Τα σχολεία που θα διακριθούν στις δεύτερες θέσεις του μαθητικού διαγωνισμού θα λάβουν 10 πιστοποιημένα σεμινάρια για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Τα σχολεία που οι μαθητές τους κατόρθωσαν να ανέλθουν στην πρώτη θέση σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο θα κερδίσουν ως έπαθλο από έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και 10 πιστοποιημένα σεμινάρια για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) και ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εκπαίδευσης μαθητών/μαθητριών (όλων των βαθμίδων) στην ΚΑΡΠΑ σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Οι μαθητικοί διαγωνισμοί του «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», μαζί με τη μέχρι τώρα εκπαίδευση συνολικά 130.562 μαθητών - γονέων και εκπαιδευτικών θεωρούνται από τους διοργανωτές τους ως η πιο ασφαλής και έξυπνη εθνική επένδυση ζωής, για τα επόμενα 70 χρόνια στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» Αναστάση Στεφανάκη, οι μαθητικοί διαγωνισμοί της «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», αποτελούν, αναμφισβήτητα την ισχυρότερη μετεκπαιδευτική εμπειρία ζωής.

«Ενθαρρύνουν τις μαθητικές ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες και ενισχύουν, μέσα από την εκπαίδευση, τη σχέση των μαθητών με τον εθελοντισμό, με τις πρώτες βοήθειες και με την κοινωνική αλληλεγγύη. Παράλληλα, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αξιολογήσουν τα ίδια τον εαυτό τους και το κυριότερο να τον εντάξουν από νωρίς στην κοινωνία των ενεργών πολιτών», σημειώνει ο κ. Στεφανάκης.

Η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» συνέβαλε σημαντικά στο να τοποθετηθούν εκατοντάδες Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε πολλά σχολεία της χώρας, καθιστώντας την λειτουργία του σχολείου, πυρήνα αλληλεγγύης και σημείο αναφοράς στην παροχή πρώτων βοηθειών στην τοπική κοινωνία, κατά το πρότυπο του «ανοικτού σχολείου».

Η διαγωνιστική διαδικασία ΚΑΡΠΑ συμβάλλει καθοριστικά αφενός μεν στην άμεση παρουσία εκπαιδευμένων μαθητών-πολιτών ως «Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι-First Responders» στην αντιμετώπιση περιστατικών εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, αλλά και άλλων επειγόντων περιστατικών, όταν μια ζωή κινδυνεύει, αφετέρου δε στην αύξηση του αριθμού Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, σε όλη τη χώρα.

Noesis (ΝΟΗΣΙΣ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge