ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-3-2023

Σωτήρης Αβραμόπουλος: Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Σωτήρης Αβραμόπουλος: Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σωτήρη Αβραμόπουλου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για «Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει:

Το ΚΚΕ, όπως έκανε και όλο το προηγούμενο διάστημα, μπαίνει μπροστά μαζί με τα σωματεία και τους φορείς που αγωνίζονται και διεκδικεί μέτρα για το δραστικό περιορισμό της βιομηχανικής ρύπανσης με αιχμή το πρόβλημα της ρύπανσης - δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη και της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων. Ακόμα άμεση αναβάθμιση του ΟΑΣΘ με προσωπικό και σύγχρονα οχήματα, ολοκλήρωση και επέκταση του ΜΕΤΡΟ και άλλων μέσων σταθερής τροχιάς για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και τη μείωση των εκπεμπόμενων καυσαερίων. Άμεση αναβάθμιση ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό με εμβληματικό το παράδειγμα της ΔΕΘ που πρέπει να μετατραπεί σε πάρκο. Προστασία και οικολογική αναβάθμιση του Σέιχ Σου που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και αποτελεί στην πραγματικότητα τον μοναδικό πνεύμονα της πόλης. Ενίσχυση των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ουσιαστική ενημέρωση των κατοίκων και ιδιαίτερα της σχολικής κοινότητας και των γονιών. Άμεσες προσλήψεις επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στελέχωση και χρηματοδότηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. Επιδημιολογικές έρευνες για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων στην υγεία του πληθυσμού από τους αέριους ρύπους ξεκινώντας από τις περιοχές που γειτνιάζουν με βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια για εξασφάλιση φθηνής Ενέργειας για τον λαό, ώστε εκτός των άλλων να μην υποχρεώνονται χιλιάδες νοικοκυριά σε λύσεις ανάγκης που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.

Αυτά είναι μέτρα που μπορεί να διεκδικήσει μόνο ο λαός με τον αγώνα του.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge