ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-2-2024

Διέρρηξαν 2 επιχειρήσεις στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και ένα κοσμηματοπωλείο στην Καλαμαριά

Οι δύο εκ των δραστών είναι ήδη κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης για άλλα αδικήματα

Διέρρηξαν 2 επιχειρήσεις στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και ένα κοσμηματοπωλείο στην Καλαμαριά

Η πολύμηνη, μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην ταυτοποίηση τριών (3) μελών εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται σε τρείς (3) περιπτώσεις ληστειών και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και του Νομού Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρείς (3) ημεδαπούς, ηλικίας 31, 36 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, δικογραφία για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ρύθμισης θεμάτων που αφορούν σε όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμού και άλλες διατάξεις.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, με έτερους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2021 έως τον Μάρτιο 2021, διέπραξαν τρεις (3) ληστείες, εκ των οποίων δύο (2) σε επιχειρήσεις στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και μία (1) σε κοσμηματοπωλείο της Καλαμαριάς, καθώς και διάρρηξη τελωνείου και κλοπή ζεύγους πινακίδων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 110.000 ευρώ.

Οι ανωτέρω κατά τη δράση τους λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης καλύπτοντας επιμελώς τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, με σκοπό να δυσχεράνουν την έρευνα για την ταυτοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι, οι δύο εκ των δραστών είναι ήδη κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης, ενώ για την υπόθεση βρέθηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge