ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-2-2024

Δύο συλλήψεις για πώληση λαθραίων και «μαϊμού» προϊόντων

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.198 προϊόντα παρεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν επί τόπου

Δύο συλλήψεις για πώληση λαθραίων και «μαϊμού» προϊόντων
Φωτογραφία αρχείου

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, διενεργεί συστηματικά ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, όπως οι λαϊκές αγορές, προκειμένου να αποτρέψει οικονομική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τη διαφυγή καταβολής των ανάλογων φόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές και μεσημεριανές ώρες χθες (17-02-2024), αστυνομικοί του Ειδικού Κινητού Τμήματος και της Ειδικής Ομάδας Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, μαζί με προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Λευκού Πύργου και τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν πενήντα εννέα (59) άτομα
Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου «Περί Υπαίθριου Εμπορίου»
Σχηματίστηκαν επιπλέον εννέα (9) σχετικές δικογραφίες
Βεβαιώθηκαν τρία (3) πρόστιμα για παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου
Βεβαιώθηκαν τριάντα έξι (36) πρόστιμα Κ.Ο.Κ. και
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.198 προϊόντα παρεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν επί τόπου με τη ρίψη τους σε απορριμματοφόρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια Δικαστική Αρχή, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge