ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/8/2012

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, παρουσία του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, των αντιδημάρχων οικονομικών Γεωργίου Κεδίκογλου και Πολιτισμού κας Λειβαδοπούλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράνη, του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Οι εκδηλώσεις «άνοιξαν» στο προαύλιο του Πέτρινου Σχολείου Χορτιάτη, με μια ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που σε συνδυασμό με το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, δημιούργησε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που μάγεψε κυριολεκτικά όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Η Συμφωνική ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χάρη Ηλιάδη και με σολίστα βιολιού τον Σίμο Παπάνα εκτέλεσε μοναδικά τις 4 εποχές του Antonio Vivaldi και 4 από τους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη περιλαμβάνει την 9η Ποδηλατοδρομία Ειρήνης, με ΑΦΕΤΗΡΙΑ τη διασταύρωση Χορτιάτη-Αγ. Βασιλείου και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ την είσοδο του Χορτιάτη και στο προαύλιο του Πέτρινου Σχολείου Χορτιάτη, τη Θεατρική Παράσταση «Ο αφανισμός της Μήλος» από την Θεατρική Ομάδα Πυλαίας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7 το απόγευμα με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο του Μαρτυρίου (στο Φούρνο του Γκουραμάνη), ενώ στις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει στο προαύλιο του Πέτρινου Σχολείου Χορτιάτη μια μεγάλη λαϊκή συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, στις 7.30 το πρωί με την Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, και στις 10.30 το πρωί με την Τέλεση του 68ου Αρχιερατικού Μνημόσυνου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις μνήμης θα κλείσουν στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2012 με, στο προαύλιο του Πέτρινου Σχολείου Χορτιάτη με την παράσταση «Όταν η «Μνήμη» εμπνέει τη νέα γενιά», με τη συμμετοχή του Γυμνασίου Χορτιάτη και του Μικρού Συνόλου μαθητών –αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge