ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-6-2019

Η Lufthansa δημοσιεύει την 25η έκθεση βιωσιμότητας

Διατηρώντας την ισορροπία..

Η Lufthansa δημοσιεύει την 25η έκθεση βιωσιμότητας

Ο Όμιλος Lufthansa δημοσίευσε την 25η έκθεση βιωσιμότητας. Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, η εταιρεία παρέχει ετησίως πληροφορίες για τις δραστηριότητες, τα προγράμματα, τις εξελίξεις αλλά και τις προκλήσεις στον τομέα της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, εκδίδοντας την έκθεση με τίτλο «Balance». Το 2018, ο Όμιλος εντόπισε τους βασικούς τομείς της τρέχουσας έκθεσης σε συνεργασία με ομάδες ενδιαφερόντος, διεξάγοντας και πάλι μία έρευνα ευρείας κλίμακας. Τα αποτελέσματα βρίσκονται στην έκθεση βιωσιμότητας ως εσωτερικό παράρτημα.

Η υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία αποτελεί βασική αρχή της στρατηγικής του Ομίλου Lufthansa. Επί σειρά ετών, η εταιρεία έχει δεσμευτεί απέναντι στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στο ελάχιστο δυνατό – τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Η έκθεση με τίτλο «Maintaining balance. Out of responsibility» παρουσιάζει όλα όσα έχει επιτύχει ο Όμιλος Lufthansa από το 1994 αναφορικά με τη βιωσιμότητα και ρίχνει μια ματιά στις μελλοντικές δεσμεύσεις: « Ως Όμιλος αεροπορικών εταιριών αντιλαμβανόμαστε ότι η αύξηση του αριθμού των επιβατών που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, συνεπάγεται για εμάς αύξηση της ευθύνης απέναντι στη διασφάλιση της διαμόρφωσης της μελλοντικής επιβατικής κίνησης με περιβαλλοντικά συμβατούς τρόπους. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, επενδύουμε διαρκώς σε νέα, αποδοτικά αεροσκάφη. Θέλουμε να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στο ζητημα της κοινωνικής υπευθυνότητας του κλάδου της αεροπορικής βιομηχανίας», γράφει ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, Carsten Spohr, στο προλογικό του σημείωμα στην έκθεση βιωσιμότητας.

Με επιτυχία: οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa όχι μόνο αύξησαν την αποδοτικότητα των καυσίμων κατά 30% από το 1994, αλλά παράλληλα πέτυχαν ένα νέο ρεκόρ αποδοτικότητας το 2018: οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποίησαν κατά μέσο όρο, 3,65 λίτρα κηροζίνης ανά επιβάτη ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόκειται για μείωση της κατανάλωσης κατά 0,8% και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί στην ιστορία της εταιρείας μέχρι σήμερα.
Το νέο ρεκόρ είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα του βιώσιμου προγράμματος ανανέωσης του στόλου και των πολυάριθμων έργων οικονομίας καυσίμου. Ο Όμιλος Lufthansa δεν είναι μόνο πρωτοπόρος στην εισαγωγή νέων, φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών – παράλληλα επενδύει διαρκώς στη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος στόλου. Τον προηγούμενο Μάρτιο, ο Όμιλος προέβη σε παραγγελία 40 υπερσύγχρονων αεροσκαφών Boeing 787-9 και Airbus A350-900 μεγάλων αποστάσεων, τα οποία θεωρούνται τα πιο αποδοτικά μοντέλα της κατηγορίας τους όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου. Ο Όμιλος Lufthansa αναμένεται να παραλάβει συνολικά 210 νέα αεροσκάφη, με ημερομηνίες παράδοσης έως το 2027 (από τις 7 Μαΐου 2019). Η Lufthansa θα είναι μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο που θα παραλάβει το Boeing 777-9, το καλοκαίρι του 2020. Ο Όμιλος έχει συνολικά παραγγείλει 20 από αυτά τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων.

Με περισσότερους από 135.000 εργαζομένους από 176 χώρες παγκοσμίως, ο Όμιλος Lufthansa αποτελεί έναν διεθνή Όμιλο (1994: 57.798 εργαζόμενοι από 91 χώρες). Η πολυμορφία και η παροχή ίσων ευκαιριών, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και η εκτίμηση και η αναγνώριση χαρακτηρίζουν τον Όμιλο και τις ενέργειες προς τους πελάτες και τους προμηθευτές. Αυτές οι αξίες μαζί με άλλους κανόνες και πρότυπα καταγράφονται στον Κώδικα Συμπεριφοράς του Ομίλου Lufthansa, ο οποίος κατοχυρώθηκε το 2017.

Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, ο αεροπορικός Όμιλος ασχολείται επίσης εδώ και 20 χρόνια με ζητήματα κοινωνικής μέριμνας μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης, help alliance. Από το 1999, η «help alliance» έχει επενδύσει 17 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα υποστήριξης, βοηθώντας 23.000 μειονεκτούντα άτομα από όλο τον κόσμο να ζήσουν ανεξάρτητες και αξιοπρεπείς ζωές.


Η 25η έκθεση βιωσιμότητας, «Balance», είναι διαθέσιμη μόνο σε ψηφιακή μορφή στη διεύθυνση lufthansagroup.com/responsibility. Για τον εορτασμό της 25ης έκδοσης της έκθεσης, ο Όμιλος Lufthansa δημοσίευσε το video «Maintaining balance. Out of responsibility. 25 years of reporting on sustainability and the environment.»
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Στους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού

Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”
Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”

Θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” στην Κολωνία της Γερμανίας

Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ
Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι νέες θέσεις για το 5ο Συνέδριο της οργάνωσης

Εκθεση «Winter Fancy Food Show 2024» στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ
Εκθεση «Winter Fancy Food Show 2024» στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge