Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Διάφορα/
8-8-2019

Tech Talent Bootcamp: δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Front-End Developmen

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Tech Talent Bootcamp:  δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Front-End Developmen
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η Socialinnov, ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
 
Η Ελλάδα κατατάσσεται σε χαμηλή θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα της απασχόλησης των νέων, ενώ γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ζήτηση ψηφιακών δεξιοτήτων στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την ΕΕ, η ζήτηση για επαγγέλματα ΤΠΕ αυξάνεται κατά 4% κάθε χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2020, θα υπάρχουν πάνω από 700.000 κενές θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, το 54% του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να επανεκπαιδευτεί μέχρι το 2022 για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της 4ης βιομηχανικής εποχής. Σε αυτήν την ανάγκη απαντά το TechTalent Bootcamp, που στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του προγραμματισμού σε νέους και ανέργους, συμβάλλοντας στην αύξηση των επαγγελματικών ευκαιριών τους.
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development θα είναι ανοικτές στο διάστημα από τις 8 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
 
Σχετικά με το πρόγραμμα
 
To Tech Talent School αποτελεί από το 2017 το κύριο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Socialinnov, που υλοποιείται στην Αθήνα και σε 6 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Στοχεύει στην εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι σημαντικές για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ έχει ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει μαθήματα περισσότερα από 25.000 άτομα (56% εξ αυτών γυναίκες). Το Tech Talent School, υλοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.
 
Το Tech Talent Bootcamp είναι ένα δομημένο, εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης Front-End Development με διάρκεια ενός μήνα, το οποίο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες βασικές και απαραίτητες γνώσεις δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων.
 
Προϋποθέσεις συμμετοχής
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Tech Talent Bootcamp για Front-End Development απευθύνεται σε νέους, νέες και ανέργους που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως Intern / Junior Front-End Developers.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και είναι διαμορφωμένο εξολοκλήρου στα ελληνικά. Οι συνολικά 90 συμμετέχοντες, που θα επιλεχθούν μέσω διαδικασίας αξιολόγησης των βασικών τους γνώσεων, θα πρέπει να έχουν:
Βασικές γνώσεις αγγλικών
Βασικές γνώσεις HTML & CSS
Laptop

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ βασικών τεχνικών γνώσεων, θα επιλεχθούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
 
Περιγραφή προγράμματος
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στον ρόλο και τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει σήμερα ένας Front-End Developer. Με βασικό άξονα το responsive web development, διδάσκονται προχωρημένα θέματα HTML & CSS, νέες τεχνικές positioning (Flexbox, CSS Grid),  ενώ δίνεται βαρύτητα και στα βασικά χαρακτηριστικά της Javascript και τα κυριότερα frameworks της. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις καλές πρακτικές σχετικά με τη δομή του παραγόμενου κώδικα, καθώς επίσης στις τεχνικές για βελτιστοποίηση της ταχύτητας και ομαλής λειτουργίας μιας ιστοσελίδας (web performance optimization). 
Ο κάθε εκπαιδευτικός κύκλος του Bootcamp έχει διάρκεια 56 διδακτικών ωρών και ολοκληρώνεται σε διάστημα ενός μήνα. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί 3 φορές στη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 3 ημέρες την εβδομάδα και σε πρωινές ώρες.
 
Τοποθεσία
 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Found.ation (Ευρυσθέως 2, 11854, Αθήνα, πλησίον του σταθμού Κεραμεικός).
 
Εγγραφή
 
Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development, ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε  εδώ http://techtalentschool.gr/
 
Στην ίδια κατηγορία..
Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες;Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες;

Θα ψωνίζεις και θα φεύγεις χωρίς να περάσεις από ταμείο


Αυτό είναι το πιο παράξενο δέντρο της ΘεσσαλονίκηςΑυτό είναι το πιο παράξενο δέντρο της Θεσσαλονίκης

Τι λένε οι μύθοι


Εμείς φωνάζουμε με τις φωτογραφίες μαςΕμείς φωνάζουμε με τις φωτογραφίες μας

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο


Το Celebrity Travel επιστρέφει δυναμικά στο OPENΤο Celebrity Travel επιστρέφει δυναμικά στο OPEN

Ο Νίκος Κοκλώνης ταξιδεύει μαζί με αγαπημένους celebrities σε όλο τον κόσμο


Φωτογραφία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πριν τη μεγάλη φωτιά του 1917Φωτογραφία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πριν τη μεγάλη φωτιά του 1917

Από το βιβλίο του Adolf Hermann Struck


Η KLEEMANN συμμετέχει για 11η φορά στην INTERLIFTΗ KLEEMANN συμμετέχει για 11η φορά στην INTERLIFT

Καινοτόμα προϊόντα και λύσεις με τεχνολογίες αιχμής


Όλυμπος - Θεσσαλονίκη μέσα από ένα φωτογραφικό «κλικ»Όλυμπος - Θεσσαλονίκη μέσα από ένα φωτογραφικό «κλικ»

Ισως η καλύτερη φωτογραφία..


Η φυσιογνωμία της έξυπνης πόληςΗ φυσιογνωμία της έξυπνης πόλης

Έρευνα της MINDHAUS


Μετρό: Δεν φταίνε τα αρχαία για τις καθυστερήσεις, αλλά οι εργολάβοι και οι κυβερνήσειςΜετρό: Δεν φταίνε τα αρχαία για τις καθυστερήσεις, αλλά οι εργολάβοι και οι κυβερνήσεις

Ανάρτηση από την κίνηση «Η Πόλη Ανάποδα»


Μπορώ να σας δείξω τον τρόπο δίχως κόποΜπορώ να σας δείξω τον τρόπο δίχως κόπο

Τα χάλια της σημερινής κρατικής τηλεόρασηςgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Επιθέσεις