ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8-8-2019

Tech Talent Bootcamp: δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Front-End Developmen

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Tech Talent Bootcamp:  δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Front-End Developmen

Η Socialinnov, ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
 
Η Ελλάδα κατατάσσεται σε χαμηλή θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα της απασχόλησης των νέων, ενώ γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ζήτηση ψηφιακών δεξιοτήτων στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την ΕΕ, η ζήτηση για επαγγέλματα ΤΠΕ αυξάνεται κατά 4% κάθε χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2020, θα υπάρχουν πάνω από 700.000 κενές θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, το 54% του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να επανεκπαιδευτεί μέχρι το 2022 για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της 4ης βιομηχανικής εποχής. Σε αυτήν την ανάγκη απαντά το TechTalent Bootcamp, που στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του προγραμματισμού σε νέους και ανέργους, συμβάλλοντας στην αύξηση των επαγγελματικών ευκαιριών τους.
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development θα είναι ανοικτές στο διάστημα από τις 8 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
 
Σχετικά με το πρόγραμμα
 
To Tech Talent School αποτελεί από το 2017 το κύριο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Socialinnov, που υλοποιείται στην Αθήνα και σε 6 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Στοχεύει στην εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι σημαντικές για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ έχει ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει μαθήματα περισσότερα από 25.000 άτομα (56% εξ αυτών γυναίκες). Το Tech Talent School, υλοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.
 
Το Tech Talent Bootcamp είναι ένα δομημένο, εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης Front-End Development με διάρκεια ενός μήνα, το οποίο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες βασικές και απαραίτητες γνώσεις δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων.
 
Προϋποθέσεις συμμετοχής
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Tech Talent Bootcamp για Front-End Development απευθύνεται σε νέους, νέες και ανέργους που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως Intern / Junior Front-End Developers.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και είναι διαμορφωμένο εξολοκλήρου στα ελληνικά. Οι συνολικά 90 συμμετέχοντες, που θα επιλεχθούν μέσω διαδικασίας αξιολόγησης των βασικών τους γνώσεων, θα πρέπει να έχουν:
Βασικές γνώσεις αγγλικών
Βασικές γνώσεις HTML & CSS
Laptop

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ βασικών τεχνικών γνώσεων, θα επιλεχθούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
 
Περιγραφή προγράμματος
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στον ρόλο και τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει σήμερα ένας Front-End Developer. Με βασικό άξονα το responsive web development, διδάσκονται προχωρημένα θέματα HTML & CSS, νέες τεχνικές positioning (Flexbox, CSS Grid),  ενώ δίνεται βαρύτητα και στα βασικά χαρακτηριστικά της Javascript και τα κυριότερα frameworks της. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις καλές πρακτικές σχετικά με τη δομή του παραγόμενου κώδικα, καθώς επίσης στις τεχνικές για βελτιστοποίηση της ταχύτητας και ομαλής λειτουργίας μιας ιστοσελίδας (web performance optimization). 
Ο κάθε εκπαιδευτικός κύκλος του Bootcamp έχει διάρκεια 56 διδακτικών ωρών και ολοκληρώνεται σε διάστημα ενός μήνα. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί 3 φορές στη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 3 ημέρες την εβδομάδα και σε πρωινές ώρες.
 
Τοποθεσία
 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Found.ation (Ευρυσθέως 2, 11854, Αθήνα, πλησίον του σταθμού Κεραμεικός).
 
Εγγραφή
 
Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development, ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε  εδώ http://techtalentschool.gr/
 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Στους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού

Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”
Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”

Θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” στην Κολωνία της Γερμανίας

Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ
Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι νέες θέσεις για το 5ο Συνέδριο της οργάνωσης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge