ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-8-2019

«Ανήθικα» παιχνίδια στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαρροή συμβούλων του Ταχιάου και άλλα..

«Ανήθικα» παιχνίδια στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαρροή... συμβούλων του Ταχιάου προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, προκαλεί τρικυμία στο δημοτικό συμβούλιο πριν καν αυτό συγκροτηθεί! Τις τελευταίες μέρες, ο ανεξάρτητος κ. Ζέρβας έχει μπει στο στόχαστρο του επικεφαλής του συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος χθες τον κατήγγειλε για «ανηθικότητα» μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Γεγονός είναι ότι ο Νίκος Ταχιάος, που αναμένεται να είναι και ο νέος πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», φαίνεται αποφασισμένος να υπηρετήσει παράλληλα τον ρόλο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Με αυτήν εξασφάλισε 11 δημοτικούς συμβούλους στη μετά Μπουτάρη εποχή του κεντρικού δήμου, όμως στον δεύτερο γύρο έχασε τη δημαρχία από τον κ. Ζέρβα που εξέλεξε επτά δημοτικούς συμβούλους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κινείται προς όλες σχεδόν τις κατευθύνσεις ώστε να εξασφαλίσει συνεργασίες που είναι απαραίτητες για να διοικήσει, όμως οι επαφές του με συμβούλους της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του επικεφαλής Νίκου Ταχιάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει ήδη συνομιλήσει σε «πολύ καλό κλίμα» με τον Σωκράτη Δημητριάδη, τον Μιχάλη Κούπκα και τον Νίκο Ζεϊμπέκη, τους οποίους φέρεται να έχει τη διάθεση να αξιοποιήσει στο δημαρχιακό του σχήμα.

Αντιδρώντας, ο κ. Ταχιάος συγκάλεσε ήδη για την προσεχή Δευτέρα σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας. Κι ενώ ο εκνευρισμός ήταν ήδη φανερός, χθες ήρθε νέο «χτύπημα» στην παράταξη της οποίας ηγείται.

Η Ιωάννα Κοσμοπούλου, κόρη τού άλλοτε δημάρχου Ντίνου Κοσμόπουλου, που αρχικά είχε συνταχθεί με τον συνδυασμό Ζέρβα αλλά αργότερα μεταπήδησε σε εκείνον της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται ότι είναι έτοιμη να δεχθεί επίσης μια θέση στο νέο σχήμα διοίκησης του δήμου!

«Νομίζω πως αυτή η πρόταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, έχει ένα στοιχείο ανηθικότητας. Και δεν τη χρεώνω στους συνεργάτες μου διότι αυτοί δεν έχουν δείξει ακόμα τις επιλογές τους. Τη χρεώνω σε εκείνον ο οποίος την κάνει. Είναι μια πρόταση με βαθιά ανηθικότητα.

Οταν ένας νόμος σού δίνει πολλές δυνατότητες, δεν επιλέγεις την πιο ακραία. Πρέπει να υπάρχει ένα ήθος στη συνύπαρξη των ατόμων. Λυπάμαι που δεν το βλέπω αυτό. Το τηλέφωνό μου θα είναι ανοιχτό μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα», ανέφερε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Ταχιάος, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

«Εγώ προσωπικά είμαι ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του κ. Ζέρβα», ξεκαθάρισε για να συνεχίσει: «Νομίζω ότι είναι unfair για το γεγονός ότι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο προγραμματικών συγκλίσεων με άλλες παρατάξεις. Εγώ ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Τώρα, αν επιλέγει να απευθυνθεί σε πρόσωπα και να τους ζητήσει ουσιαστικά να αποχωρήσουν από την παράταξή τους, είναι unfair και εγώ δεν θα το έκανα ποτέ».

Είπε, μάλιστα, πως ο ίδιος γνώριζε για τις συναντήσεις των εκλεγμένων συμβούλων του με τον νέο δήμαρχο και μάλιστα, όπως ανέφερε, τις ενθάρρυνε. Κατόπιν αυτών έστειλε μήνυμα στα στελέχη του, σημειώνοντας πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του» και κάλεσε να το προσμετρήσουν όσοι έχουν δελεαστεί από μια τέτοια πρόταση.

«Δίχτυα» και προς Νοτοπούλου

Πρόσωπα και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κατερίνας Νοτοπούλου βολιδοσκοπεί, όμως, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο λόγος για τη Μαρία Αρβανιτίδου, που έχει ασχοληθεί επισταμένως με τον τομέα των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος δήμαρχος ζήτησε από την Κατερίνα Νοτοπούλου να αναλάβει η κ. Αρβανιτίδου ως εντεταλμένη τον τομέα των αδεσπότων.

Η κ. Νοτοπούλου από την πλευρά της απάντησε ότι θα μιλήσει με τη σύμβουλό της και τα άλλα στελέχη της παράταξης και θα απαντήσει. Προϋπόθεση, ωστόσο, όπως του ανέφερε, είναι να εφαρμόσει η κ. Αρβανιτίδου τον σχεδιασμό που προεκλογικά είχε η παράταξη για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, σχέδιο το οποίο δεν φαίνεται να βρίσκει αντίθετο τον νέο δήμαρχο.

ΠΗΓΗ efsyn.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Στους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού

Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”
Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”

Θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” στην Κολωνία της Γερμανίας

Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ
Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι νέες θέσεις για το 5ο Συνέδριο της οργάνωσης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge