Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-8-2019

Ε, ψιτ μεγαλοδημοσιογράφε, έχασες την αξιοπιστία σου!

Η αυτοακύρωση των δημοσιογράφων

Ε, ψιτ μεγαλοδημοσιογράφε, έχασες την αξιοπιστία σου!
fontsize

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλά παράξενα. Ακραία. Εκτός λογικής. Ανορθολογικά. Οι δεξιοί ξεσαλώνουν. Ό,τι τους έρθει στο μυαλό το ξεφουρνίζουν. Βρίσκονται σε καλοκαιρινή ευωχία και λένε ό,τι να 'ναι. Είτε είναι παπάδες, είτε αστυνομικοί, είτε υπουργοί. Περί σκουπιδιών και σκόνης, περί πρωκτικού έρωτα και gay, περί εκπαίδευσης και ιεροδιδασκάλων.

Αυτά τα λόγια δεν λέγονται τυχαία ούτε κατά λάθος. Λέγονται με πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς σημαίνουν. Σηματοδοτούν μιαν αντίληψη. Πάντα οι δεξιοί έλεγαν τα ακραία περιθωριακά τους, όμως τώρα αισθάνεσαι ότι το περιθώριο βρίσκεται εντός της ΝΔ. Υπάρχει η αίσθηση μέσα στην ΝΔ και στους οπαδούς της, ότι είναι απολύτως κυρίαρχοι και θα λένε και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν. Έτσι κι αλλιώς ελέγχουν την ενημέρωση…

Η ΝΔ προσπαθεί να φτιάξει ένα κράτος Οργουελικό «1984», που θα ελέγχει την ενημέρωση και θα κατασκευάζει γεγονότα ή θα εξαφανίζει γεγονότα. Είναι φανερή η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα επικοινωνιακό ιμπέριουμ γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζεύουν ό,τι κυκλοφορεί στην πιάτσα από πρόθυμους δημοσιογράφους, είτε ήταν δεξιοί πριν είτε όχι. Το φετίχ τους είναι οι πρώην Κνίτες. Η πολιτική τοποθέτηση των προθύμων δεν έχει σημασία. Αρκεί να γίνεται η δουλειά. Αρκεί να μπορούμε να λέμε ότι το μαύρο είναι άσπρο κι ο κόσμος να πείθεται. Ή το αντίθετο. Το άσπρο είναι μαύρο. Κι ο κόσμος πάλι να πείθεται.

Παρακολουθώ ενεός την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι αρθρογράφοι, για να μας πείσουν ότι η χώρα μπήκε στην κανονικότητα, στον δρόμο του αυτονόητου. Ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που «πιάνει πουλιά στον αέρα», αντελήφθη το αυτονόητο και πορεύεται προς τα εκεί. Στον δρόμο του αυτονόητου συνεχώς συναντά το Μάτι.

Άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόσες φορές ακόμα θα θάψει και θα ξεθάψει τους νεκρούς του; Πόσες παραστάσεις θα δώσει ακόμα, πάνω στις στάχτες και στ’ αποκαΐδια; Το θέμα γι αυτούς δεν είναι το πώς κυβερνάνε, το θέμα είναι το πώς φαίνεται ότι κυβερνάνε. Και οι πρόθυμοι που θα αποθεώσουν το φαίνεσθαι υπάρχουν. Και όχι μόνο υπάρχουν αλλά υπερθεματίζουν και μας οικτίρουν που δεν αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο της διακυβέρνησης τους.

Δεν έχουν καταλάβει όμως κάτι.

Η παραποιημένη πραγματικότητα αποθεώνεται από τους πρόθυμους των ελεγχόμενων ΜΜΕ, τους ακροδεξιούς οπαδούς τους και την καθωσπρέπει μεσαία τάξη, που συγκινείται με τα επικοινωνιακά happenings του Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι συνιστούν μεγάλες πολιτικές επιλογές, του φιλελεύθερου, κεντρώου ανδρός.

Η υπόλοιπη κοινωνία που δεν μασά, βλέπει ότι η πολιτική της ΝΔ, είναι σε βάρος των αδύναμων.

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μεγάλα εισοδήματα.

Οι αυξήσεις στην ΔΕΗ που έρχονται.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών που τις σταμάτησαν.

Η επιχείρηση ηλεκτρικής σκούπας στα Εξάρχεια, που άρχισε από τους φτωχούς και καταφρονεμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Τα σκουπίδια δηλαδή.

Όλα αυτά νομίζουν ότι η κοινωνία τα βλέπει αδιάφορα και άκριτα. Ότι δεν τα αξιολογεί. Ότι δεν την ενοχλούν. Ότι θα καταφέρει να τα απορροφήσει το πανίσχυρο επικοινωνιακό κατεστημένο, ταγμένο στην υπηρεσία της ΝΔ.

Κάνουν λάθος. Το παιχνίδι αλλάζει. Σύντομα θα αλλάξει. Από την αρχή η υπεροχή τους είναι πολύ μικρότερη από όσο νομίζουν. Τότε όλο το σύστημα προπαγάνδας της ΝΔ θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει άνθρωπος αξιόπιστος να σταματήσει την κατρακύλα. Διότι όλοι έχουν εκτεθεί.

Στο παρελθόν κάποιους από τους μεγαλοδημοσιογράφους, διευθυντές εφημερίδων, αν και η γνώμη τους ήταν διαφορετική από τα δικά μας πιστεύω, τους ακούγαμε με ενδιαφέρον, γιατί έλεγαν την άλλη άποψη.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μέχρι και σήμερα, η ταύτιση τους με την ΝΔ ήταν και είναι απόλυτη. Έξω από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το τίμημα για αυτή την ταύτιση είναι η αυτοακύρωσή των ως δημοσιογράφων. Πλέον είναι φερέφωνα. Χωρίς ιδιαίτερη υπόσταση.

Κύριε μεγαλοδημοσιογράφε κάποτε σε ακούγαμε με ενδιαφέρον. Όταν όμως προεκλογικά πήρες συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα και τον αντιμετώπισες με ένα αγέλαστο οργισμένο ύφος, σαν μισητό αντίπαλο, τότε καταλάβαμε…

Τώρα που μας λες πόσο κανονικά, λογικά, αυτονόητα, ελπιδοφόρα, ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, απλώς γελάμε...Στην ίδια κατηγορία..
Σεμινάριο οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»Σεμινάριο οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

Από την ένωση οινοποιών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος"


Αεροσκάφος Α320 κατέπεσε στην Επανομή - σενάριο άσκησηςΑεροσκάφος Α320 κατέπεσε στην Επανομή - σενάριο άσκησης

Άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ


Αρωγός στις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων  η ContinentalΑρωγός στις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων η Continental

Διοργανώνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel MarketΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market

Αυξημένες οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα


Δεν κατάλαβε το θέμα ο ΚυρανάκηςΔεν κατάλαβε το θέμα ο Κυρανάκης

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμαGlobal Forum for National SDG Advisory BodiesGlobal Forum for National SDG Advisory Bodies

Το QualityNet Foundation συμμετέχει στη δημιουργία του


Δύο νέες λαχταριστές επιλογές στα πατατάκια από την TSAKIRISΔύο νέες λαχταριστές επιλογές στα πατατάκια από την TSAKIRIS

Cooked Chips με Μαύρη Καλοκαιρινή Τρούφα και Chips ΚαταγωΓής


Η Eurobank τίμησε  την Παγκόσμια Ημέρα ΑποταμίευσηςΗ Eurobank τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Υπάρχει τρόπος να βλέπεις το μέλλον και λέγεται αποταμίευση..goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA