ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-8-2019

Ε, ψιτ μεγαλοδημοσιογράφε, έχασες την αξιοπιστία σου!

Η αυτοακύρωση των δημοσιογράφων

Ε, ψιτ μεγαλοδημοσιογράφε, έχασες την αξιοπιστία σου!

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλά παράξενα. Ακραία. Εκτός λογικής. Ανορθολογικά. Οι δεξιοί ξεσαλώνουν. Ό,τι τους έρθει στο μυαλό το ξεφουρνίζουν. Βρίσκονται σε καλοκαιρινή ευωχία και λένε ό,τι να 'ναι. Είτε είναι παπάδες, είτε αστυνομικοί, είτε υπουργοί. Περί σκουπιδιών και σκόνης, περί πρωκτικού έρωτα και gay, περί εκπαίδευσης και ιεροδιδασκάλων.

Αυτά τα λόγια δεν λέγονται τυχαία ούτε κατά λάθος. Λέγονται με πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς σημαίνουν. Σηματοδοτούν μιαν αντίληψη. Πάντα οι δεξιοί έλεγαν τα ακραία περιθωριακά τους, όμως τώρα αισθάνεσαι ότι το περιθώριο βρίσκεται εντός της ΝΔ. Υπάρχει η αίσθηση μέσα στην ΝΔ και στους οπαδούς της, ότι είναι απολύτως κυρίαρχοι και θα λένε και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν. Έτσι κι αλλιώς ελέγχουν την ενημέρωση…

Η ΝΔ προσπαθεί να φτιάξει ένα κράτος Οργουελικό «1984», που θα ελέγχει την ενημέρωση και θα κατασκευάζει γεγονότα ή θα εξαφανίζει γεγονότα. Είναι φανερή η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα επικοινωνιακό ιμπέριουμ γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζεύουν ό,τι κυκλοφορεί στην πιάτσα από πρόθυμους δημοσιογράφους, είτε ήταν δεξιοί πριν είτε όχι. Το φετίχ τους είναι οι πρώην Κνίτες. Η πολιτική τοποθέτηση των προθύμων δεν έχει σημασία. Αρκεί να γίνεται η δουλειά. Αρκεί να μπορούμε να λέμε ότι το μαύρο είναι άσπρο κι ο κόσμος να πείθεται. Ή το αντίθετο. Το άσπρο είναι μαύρο. Κι ο κόσμος πάλι να πείθεται.

Παρακολουθώ ενεός την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι αρθρογράφοι, για να μας πείσουν ότι η χώρα μπήκε στην κανονικότητα, στον δρόμο του αυτονόητου. Ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που «πιάνει πουλιά στον αέρα», αντελήφθη το αυτονόητο και πορεύεται προς τα εκεί. Στον δρόμο του αυτονόητου συνεχώς συναντά το Μάτι.

Άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόσες φορές ακόμα θα θάψει και θα ξεθάψει τους νεκρούς του; Πόσες παραστάσεις θα δώσει ακόμα, πάνω στις στάχτες και στ’ αποκαΐδια; Το θέμα γι αυτούς δεν είναι το πώς κυβερνάνε, το θέμα είναι το πώς φαίνεται ότι κυβερνάνε. Και οι πρόθυμοι που θα αποθεώσουν το φαίνεσθαι υπάρχουν. Και όχι μόνο υπάρχουν αλλά υπερθεματίζουν και μας οικτίρουν που δεν αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο της διακυβέρνησης τους.

Δεν έχουν καταλάβει όμως κάτι.

Η παραποιημένη πραγματικότητα αποθεώνεται από τους πρόθυμους των ελεγχόμενων ΜΜΕ, τους ακροδεξιούς οπαδούς τους και την καθωσπρέπει μεσαία τάξη, που συγκινείται με τα επικοινωνιακά happenings του Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι συνιστούν μεγάλες πολιτικές επιλογές, του φιλελεύθερου, κεντρώου ανδρός.

Η υπόλοιπη κοινωνία που δεν μασά, βλέπει ότι η πολιτική της ΝΔ, είναι σε βάρος των αδύναμων.

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μεγάλα εισοδήματα.

Οι αυξήσεις στην ΔΕΗ που έρχονται.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών που τις σταμάτησαν.

Η επιχείρηση ηλεκτρικής σκούπας στα Εξάρχεια, που άρχισε από τους φτωχούς και καταφρονεμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Τα σκουπίδια δηλαδή.

Όλα αυτά νομίζουν ότι η κοινωνία τα βλέπει αδιάφορα και άκριτα. Ότι δεν τα αξιολογεί. Ότι δεν την ενοχλούν. Ότι θα καταφέρει να τα απορροφήσει το πανίσχυρο επικοινωνιακό κατεστημένο, ταγμένο στην υπηρεσία της ΝΔ.

Κάνουν λάθος. Το παιχνίδι αλλάζει. Σύντομα θα αλλάξει. Από την αρχή η υπεροχή τους είναι πολύ μικρότερη από όσο νομίζουν. Τότε όλο το σύστημα προπαγάνδας της ΝΔ θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει άνθρωπος αξιόπιστος να σταματήσει την κατρακύλα. Διότι όλοι έχουν εκτεθεί.

Στο παρελθόν κάποιους από τους μεγαλοδημοσιογράφους, διευθυντές εφημερίδων, αν και η γνώμη τους ήταν διαφορετική από τα δικά μας πιστεύω, τους ακούγαμε με ενδιαφέρον, γιατί έλεγαν την άλλη άποψη.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μέχρι και σήμερα, η ταύτιση τους με την ΝΔ ήταν και είναι απόλυτη. Έξω από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το τίμημα για αυτή την ταύτιση είναι η αυτοακύρωσή των ως δημοσιογράφων. Πλέον είναι φερέφωνα. Χωρίς ιδιαίτερη υπόσταση.

Κύριε μεγαλοδημοσιογράφε κάποτε σε ακούγαμε με ενδιαφέρον. Όταν όμως προεκλογικά πήρες συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα και τον αντιμετώπισες με ένα αγέλαστο οργισμένο ύφος, σαν μισητό αντίπαλο, τότε καταλάβαμε…

Τώρα που μας λες πόσο κανονικά, λογικά, αυτονόητα, ελπιδοφόρα, ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, απλώς γελάμε...

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Μπάμπης Χατζάκος της TheFutureCats στο 2ο Meet-up του Trophy 2024
Ο Μπάμπης Χατζάκος της TheFutureCats στο 2ο Meet-up του Trophy 2024

Mε θέμα «Το E-commerce στην καινοτομία των τροφίμων»

Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour

Η απόλυτη εμπειρία γκολφ έρχεται στη Χαλκιδική

Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo
Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo

Ένας μεγάλος παραγωγός φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη

Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge