ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-11-2019

Global Forum for National SDG Advisory Bodies

Το QualityNet Foundation συμμετέχει στη δημιουργία του

Global Forum for National SDG Advisory Bodies

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης Κορυφής για τους Παγκόσμιους Στόχους που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Global Forum for National SDG Advisory Bodies με την υποστήριξη των UNDESA, German Council for Sustainable Development και Finnish National Commission on Sustainable Development και άλλων 40 ιδρυτικών μελών μεταξύ αυτών και του QualityNet Foundation.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ Συμβουλευτικών Φορέων για την υιοθέτηση της agenda 2030 και των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο αποτελεί μια νέα πλατφόρμα συνεργασιών η οποία αποτελείται από τα Εθνικά Συμβούλια και Πολυσυμμετοχικά Δίκτυα, με σκοπό την προώθηση της εφαρμογής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο.

Η παγκόσμια πλατφόρμα, δημιουργείται με στόχο να προωθήσει την ανταλλαγή της συλλογικής γνώσης, να εντοπίσει κοινά πεδία συνεργασίας και υποστήριξης στην ανάπτυξη των εθνικών πολιτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις εθνικές κυβερνήσεις. Η εφαρμογή των Παγκόσμιων Στόχων και η αποτελεσματικότητα στην επίτευξή τους θα πρέπει να επιταχυνθεί υποστηρίζοντας την ενδυνάμωση των θεσμικών οργάνων σε εθνικό επίπεδο, απαραίτητη για την υλοποίηση της Agenda 2030.

To QualityNet Foundation ως ένας πολυσυμμετοχικός οργανισμός εξειδικευμένος στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης εντάσσεται ανάμεσα στους 40 οργανισμούς που δεσμεύτηκαν στην υποστήριξη της δημιουργίας της πλατφόρμα του Παγκόσμιου Φόρουμ. Το QNF, μέσα από τη πολυτετή συνεργασία του με το German Council for Sustainable Development και έχοντας αναπτύξει εθνικούς διαλόγους και δικτύωση διαφορετικών ομάδων κοινού της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή που μπορεί να μεταφέρει ευρύτερα την τεχνογνωσία του και να υποστηρίξει αντίστοιχες εθνικές προσπάθειες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Χρυσούλα Εξάρχου, πρόεδρος του QualityNet: «Η υλοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων καθώς και η ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών υλοποίησης αποτελεί μια παγκόσμια πολυεπίπεδη πρόκληση, στην οποία η ανάπτυξη συνεργασιών και η ανταλλαγή τεχνογωσίας είναι παραπάνω από αναγκαία. Η συμμετοχή του QNF στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία σηματοδοτεί την αναγνώριση του έργου μας και του ως τώρα ρόλου μας στην ανάπτυξη εθνικών και ευρωπαϊκών πολυσυμμετοχικών διαλόγων για τη διάδοση των θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.»

Το QualityNet, στο πλαίσιο της προώθησης της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία έχει αναπτύξει:

Την πρωτοβουλία για μια Βιώσιμη Ελλάδα 2020 (www.sustainablegreece2020.com), που ιδρύθηκε το 2014 σε συνεργασία με θεσμικούς, επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς, που μέσω της ανάπτυξης ενός συστηματοποιημένου διαλόγου στόχο είχε να ενισχύσει το επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς, τη δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων που θα υποστηρίζουν τους Οργανισμούς στην υιοθέτηση πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη στήριξη της προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας στη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών.

Tην πρωτοβουλία in action for a better world (www.inactionforabetterworld.com) που στοχεύει στην ευρύτερη ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τους Παγκόσμιους Στόχους και η οποία έχει βραβευθεί στα European Sustainability Awards 2019.

Tο Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών & Ενεργών Πολιτών, το οποίο αριθμεί 150 Θεσμικούς Φορείς, 1.280 Επιχειρήσεις, 345 Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών, 250 Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 4.500 Σχολικές Μονάδες και 35.000 Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι έχουν ενεργό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στις προσκλήσεις του QNF για την υιοθέτηση δράσεων που να προωθούν την ποιότητα ζωής και τη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο.

To QualityNet Foundation αποτελεί ένα εξειδικευμένο Οργανισμό στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης που από το 1997 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα προάγοντας τη δικτύωση και το διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενημέρωση & αφύπνιση, δημιουργώντας εργαλεία & μεθοδολογίες που υποστηρίζουν τους Οργανισμούς στην υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των ενεργών πολιτών του αύριο μέσω της εκπαίδευσης, καθώς και αναπτύσσοντας επιστημονικό έργο για την τεκμηρίωση των θεμάτων της βιωσιμότητας.

Το Γερμανικό Συμβούλιο Βιώσιμης Ανάπτυξης αποτελεί έναν κυβερνητικό φορέα, ο οποίος έχει έναν θεσμικό συμβουλευτικό ρόλο προς την Γερμανική Κυβέρνηση. Αποτελεί το επίσημο πολυσυμμετοχικό όργανο που αναπτύσσει προτάσεις και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Στους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού

Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”
Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”

Θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” στην Κολωνία της Γερμανίας

Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ
Ξεκινάει η τρίμηνη καμπάνια και η προσυνεδριακή διαδικασία του ΝΑΡ

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι νέες θέσεις για το 5ο Συνέδριο της οργάνωσης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge