Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-2-2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ η ελπίδα της πατρίδας μας

Ενάντια στον υφέρποντα φασισμό..

Ο ΣΥΡΙΖΑ η ελπίδα της πατρίδας μας
fontsize

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ηττήθηκε από την ΝΔ. Ηττήθηκε στις εκλογές, κέρδισε όμως το μέλλον του. Ο δημοκρατικός κόσμος στήριξε με αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημοκρατικός κόσμος μίλησε. Μίλησε ως αριστερή, δημοκρατική, προοδευτική παράταξη.

Από τις εκλογές μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει. Κόσμος έρχεται. Κόσμος αποφασισμένος. Συνειδητοποιημένος. Δεν αντέχει άλλο αυτήν την ατμόσφαιρα της παρακμής. Δεν αντέχει την γκρίζα, πνιγηρή ατμόσφαιρα που δημιούργησε και δημιουργεί κάθε μέρα αυτή η κυβέρνηση.

Ο θεοκρατικός συντηρητισμός. Ο συνεχής ρατσιστικός λόγος. Το ξενοφοβικό παραλήρημα. Η προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων. Όλα αυτά βαραίνουν. Είναι δύσκολο να αναπνεύσεις. Είναι δύσκολο να τα ανεχτείς. Αδύνατο να τα συνηθίσεις.

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί τα χειρότερα ένστικτα των ανθρώπων.Καλλιεργεί τον φόβο, την ανασφάλεια, την αμφιβολία. Η κοινωνία της Μανωλάδας, των Βρασνών, της Ασπροβάλτας, είναι δημιουργήματα της. Κοινωνίες περίκλειστες που αισθάνονται ότι απειλούνται: Από τις καταλήψεις, από τους πρόσφυγες, από τους μετανάστες. Από κάποιους άλλους αύριο. Μήπως από εμάς; Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να το σταματήσουμε. Δεν πάει άλλο.

Σήμερα όλη ευθύνη πέφτει στις πλάτες της κοινωνίας των πολιτών. Πέφτει στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη της αριστεράς.

Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η άθλια κυβέρνηση. Της απόλυτης διαπλοκής. Της επικοινωνιακής διαστρέβλωσης. Του ψέματος, της παραποίησης της αλήθειας, των εξαγορασμένων δημοσιογράφων που παραπληροφορούν. Των μηχανισμών που προσπαθούν να ελέγξουν την σκέψη του κόσμου.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το τρίτο συνέδριο του συνεχίζεται. Υπάρχει μια ανησυχία, μια εσωτερική ανασφάλεια, μια ενδοσκόπηση. Πάντα ένα κόμμα της αριστεράς έχει τους προβληματισμούς του, τις αμφιβολίες του, τις ιδιαίτερες σκέψεις του. Ο κόσμος της αριστεράς είναι συνηθισμένος να ψάχνεται.

Τίθενται διάφορα ερωτήματα. Για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον τρόπο λειτουργίας του. Για την διεύρυνση του. Το πιο χαρακτηριστικό: Κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ; Ένα συντηρητικό ερώτημα. Μοιάζει με τους ισχυρισμούς των δεξιών, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να αλλοιωθεί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται.

Το DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατό. Η πολιτική του υπόσταση είναι διακριτή. Διφυής. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κοινοβουλευτικό κόμμα της αριστεράς κι ο ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων. Δεν κινδυνεύει να αλλοιωθεί από τους πολίτες που τον αγκαλιάζουν. Αντίθετα θα τον δυναμώσουν. Έτσι θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις με τον σημερινό νεοφιλελεύθερο σκοταδισμό που μας κυβερνά. Ο κόσμος που έρχεται, δεν έρχεται για να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ. Τον Μητσοτάκη κοιτά κι όλη αυτή την ακροδεξιά τραγωδία. Ο κόσμος που έρχεται δεν έχει ανάγκη δημοκρατικής πιστοποίησης. Ποιος άραγε μπορεί να δώσει αυτήν την δημοκρατική πιστοποίηση;

Η πορεία προς το συνέδριο, προς την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αστερίσκους. Είναι απόλυτη πορεία προς τα εμπρός. Όχι φοβίες, όχι μιζέρια, όχι ενδοσκόπηση. Συζήτηση ναι. Διαφορετικές απόψεις ναι. Σύνθεση ιδεών ναι. Όμως πορεία προς τα εμπρός. Τα μάτια στραμμένα προς τα έξω. Τα μάτια στραμμένα προς την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα την μάχη της κοινωνίας των πολιτών, ενάντια στον υφέρποντα φασισμό, τον σκοταδισμό, τον ρατσισμό, την κοινωνική και οικονομική ισοπέδωση.

Είναι προνόμιο για τον ΣΥΡΙΖΑ το ότι δίνει αυτή την μάχη. Γιατί είναι η μάχη της δημοκρατίας. Χρειάζεται δίπλα του τον δημοκρατικό κόσμο. Να συστρατευθεί μαζί του. Αυτός ο κόσμος είναι η εγγύηση ότι η σημερινή ακραία, τοξική, καταθλιπτική, απελπιστική, κατάσταση θα ανατραπεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η μεγάλη αριστερή, δημοκρατική, προοδευτική, παράταξη. Η ελπίδα της πατρίδας μας.

ΠΗΓΗ koutipandoras.grΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020

Διαδικτυακή συζήτηση

21-9-2020

Τα απογεύματα του φθινοπώρου έχουν όνομα: Μy Aperitivo
Τα απογεύματα του φθινοπώρου έχουν όνομα: Μy Aperitivo

203 αγαπημένα μπαρ σε όλη την Ελλάδα ανατρέπουν τις απογευματινές μας συνήθειες

17-9-2020

Επανέρχεται η Τουρκία στην Eurovision
Επανέρχεται η Τουρκία στην Eurovision

Αυτό είναι το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει

2-9-2020

Νάντια Κοντογεώργη, η παρουσιάστρια του φλΕΡΤ της ΕΡΤ
Νάντια Κοντογεώργη, η παρουσιάστρια του φλΕΡΤ της ΕΡΤ

Θανάσης Κοντογεώργης - Γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης

30-8-2020

Τα «γκαρσόνια» της παγκόσμιας κοινότητας
Τα «γκαρσόνια» της παγκόσμιας κοινότητας

Ο τουρισμός δεν μπορεί να είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας

29-8-2020

Ο Ινδικός αερομεταφορέας VISTARA ξεκινάει πτήσεις στην Ευρώπη
Ο Ινδικός αερομεταφορέας VISTARA ξεκινάει πτήσεις στην Ευρώπη

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Boeing 787-9 Dreamliner

20-8-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ