Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-4-2020

Πληρωμένοι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι

Ω τι κόσμος ηλίθιε

Πληρωμένοι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι
fontsize

Διάβασα κάπου τελευταία ένα άρθρο σε ελληνικό site το οποίο, αναφερόμενο σε όλους τους δύσπιστους που εκφράζονται με σκεπτικισμό για όσα συμβαίνουν, αυτά που άλλοι τα ονομάζουν θεωρίες συνωμοσίας, τους χαρακτηρίζει "ψεκασμένους". Γενικά, υπάρχει η τάση από πολλά μέσα και αρθογράφους να γελοιοποιούν τις, ας πούμε, θεωρίες συνωμοσίας. Θα τους κατατάξω σε δύο κατηγορίες. Την πρώτη κατηγορία θα την ονομάσω "της αφέλειας" . Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν αρθρογράφοι που αδυνατούν να δουν λίγο παραπέρα, των βολεμένων που κάθε τέτοια θεωρία μπορεί να διαταράξει την ευθεία γραμμή της καθημερινότητάς τους. Θα μπορούσα να σκεφτώ ακόμη ότι πρόκειται για άτομα χαμηλής νοημοσύνης που απλά υιοθετούν τις γραμμές της άρχουσας τάξης αφού τέτοια άτομα, απολαμβάνουν να αποτελούν μέρος του συνόλου και αισθάνονται ασφάλεια μόνον όταν γνωρίζουν ότι αποτελούν μέρος της ισχυρής αγέλης.

Η άλλη κατηγορία είναι οι πληρωμένοι. Είναι αυτοί που σε καιρό πολέμου θα υποταχθούν στον εισβολέα προκειμένου να μην πεινάσουν. Είναι αυτοί που αλλάζουν ομάδα ανάλογα ποιος είναι ο πρωταθλητής. Είναι τα μιάσματα που τα ιδανικά τους καθορίζονται από τις ατομικές τους ανάγκες και τρόπο ζωής. Είναι με λίγα λόγια τα σκατά της κοινωνίας που εξυπηρετούν τους σκοπούς αυτού που πληρώνει περισσότερα. Και το απολαμβάνουν. Απολαμβάνουν το χρήμα που τους προσφέρεται, απολαμβάνουν την αίσθηση ότι μπορούν να επηρεάζουν τις μάζες, έχουν κολλήσει το μικρόβιο της εξουσίας.

Τροφή για αυτές τις λίγες σκέψεις έδωσε η παρακάτω είδηση που αφορά την καθαίρεση ενός πλοιάρχου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος δημοσιοποίησε πως το πλήρωμά του έχει προσβληθεί από τον κοροναιό. Το λάθος του, ήταν πως δεν κράτησε κρυφό το γεγονός. Η λέξη κλειδί για όσα έγραψα παραπάνω για τις θεωρίες συνωμοσίας είναι "κρυφό".


Ακολουθεί η είδηση από το tribune.gr


«Ξηλώθηκε» ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου «Roosevelt» που αποκάλυψε ότι νοσεί το πλήρωμα του

Ο κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση με επιστολή του σε δραματικό τόνο να απομακρυνθούν από το σκάφος του οι δεκάδες ναύτες που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, γνωστοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν οι ναύτες», τόνιζε ο πλοίαρχος στην επιστολή του που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle την Τρίτη.

Μπορεί «να μην είμαστε σε πόλεμο με την παραδοσιακή έννοια της λέξης, αλλά δεν βρισκόμαστε ούτε σε περίοδο πλήρους ειρήνης», τόνισε ο Μόντλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Και απαιτούμε από τους κυβερνήτες μας να δείχνουν ορθή κρίση, ωριμότητα, ηγετική ικανότητα και ψυχραιμία υπό πίεση».

Ο κυβερνήτης Κροζίερ επέδειξε «πολύ κακή κρίση» σε μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», και δεν επέδειξε τον απαραίτητο «επαγγελματισμό» πρόσθεσε ο Μόντλι, το αξίωμα του οποίου έχει τον τίτλο του υπουργού αν και στην πράξη είναι υπηρεσιακός υφυπουργός Άμυνας.

Τον Κροζίερ αντικατέστησε ο προκάτοχός του υποναύαρχος Κάρλος Σαρντιέλο, που του είχε παραδώσει τη διοίκηση του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Ρούζβελτ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Εξάλλου, μολονότι ο υπουργός Ναυτικού δεν κατηγόρησε απερίφραστα τον πλοίαρχο ότι διέρρευσε την επιστολή του στον Τύπο, άφησε να εννοηθεί ότι ο μεγάλος κατάλογος αποδεκτών της διευκόλυνε να γίνει ακριβώς αυτό.

Περίπου εκατό μέλη από τα 4.000 και πλέον μέλη του πληρώματος του Ρούζβελτ που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό άρχισαν να αποβιβάζονται χθες στο Γκουάμ, στον Ειρηνικό.

Η καθαίρεση του πλοιάρχου από τη θέση του κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου χαρακτηρίζεται δραματικό παράδειγμα των προκλήσεων που εγείρει η πανδημία για τους θεσμούς των ΗΠΑ.

Η απόφαση ενδέχεται να αναγκάσει πολλούς άλλους αξιωματικούς να σωπάσουν σχετικά με τα κρούσματα μόλυνσης στις τάξεις των μονάδων τους.

Το Πεντάγωνο φέρεται να απαιτεί από τους αξιωματικούς να μην δημοσιοποιούν τέτοια στοιχεία εδώ και κάποιες ημέρες.

Οι Δημοκρατικοί επέκριναν την κίνηση. Ο βασικός διεκδικητής του χρίσματος του κόμματος ώστε να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου επισήμανε ότι «κακή κρίση» δεν έδειξε ο αξιωματικός του αμερικανικού ΠΝ, αλλά η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μαρκ Γουόρνερ είπε πως το Ναυτικό χρειάζεται ανθρώπους σαν τον πλοίαρχο Κροζίερ, που υπερασπίζεται τους ναύτες κι έκανε «αυτό που ήταν το καλύτερο για το πλήρωμά του».

«Δεν ξέρω γιατί θα τιμωρούσες κάποιον γι’ αυτό, ειδικά όταν κρίνονται τόσες ζωές», είπε.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς σχετικά με τον πλοίαρχο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για την πανδημία, διαφώνησε με την εκτίμηση ότι ο Κροζίερ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του διότι προσπάθησε να σώσει τις ζωές των μελών του πληρώματός του.

«Δεν συμφωνώ καθόλου μ’ αυτό. Καθόλου. Ούτε στο ελάχιστο», επέμεινε.

Η εικόνα του ΠΝ των ΗΠΑ είχε υποστεί βαρύ πλήγμα το 2017, εξαιτίας δυστυχημάτων με 17 νεκρούς που κρίθηκε πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εγείροντας ανησυχίες για την εκπαίδευση, το αξιόμαχο, τον τρόπο και τον ρυθμό που εκτελεί επιχειρήσεις. Πολλοί αξιωματικοί είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δωρεάν Webinar με θέμα: Αδελφική σχέση
Δωρεάν Webinar με θέμα: Αδελφική σχέση

Από το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους - Μαζί για το Παιδί

27-10-2020

Από τη μέση του Αιγαίου και ανατολικά δεν είναι Ελλάδα αλλά Τουρκία
Από τη μέση του Αιγαίου και ανατολικά δεν είναι Ελλάδα αλλά Τουρκία

Η Microsoft κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα διχοτομώντας το Αιγαίο με το Flight Simulator -2000!

25-10-2020

Εξερευνούμε το Ηράκλειο οικογενειακώς!
Εξερευνούμε το Ηράκλειο οικογενειακώς!

Από το Παιδικό Μουσείο Exploration

19-10-2020


Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020

Διαδικτυακή συζήτηση

21-9-2020

Τα απογεύματα του φθινοπώρου έχουν όνομα: Μy Aperitivo
Τα απογεύματα του φθινοπώρου έχουν όνομα: Μy Aperitivo

203 αγαπημένα μπαρ σε όλη την Ελλάδα ανατρέπουν τις απογευματινές μας συνήθειες

17-9-2020

Επανέρχεται η Τουρκία στην Eurovision
Επανέρχεται η Τουρκία στην Eurovision

Αυτό είναι το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει

2-9-2020

Νάντια Κοντογεώργη, η παρουσιάστρια του φλΕΡΤ της ΕΡΤ
Νάντια Κοντογεώργη, η παρουσιάστρια του φλΕΡΤ της ΕΡΤ

Θανάσης Κοντογεώργης - Γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης

30-8-2020

Τα «γκαρσόνια» της παγκόσμιας κοινότητας
Τα «γκαρσόνια» της παγκόσμιας κοινότητας

Ο τουρισμός δεν μπορεί να είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας

29-8-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA