Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-5-2022

Τιμητική Εκδήλωση της Χ.Α.Ν.Θ. για την Α.Θ. Παναγιώτητα κ.κ. Βαρθολομαίο

Και την Τιμία Συνοδεία του

Τιμητική Εκδήλωση της Χ.Α.Ν.Θ. για την Α.Θ. Παναγιώτητα κ.κ. Βαρθολομαίο
fontsize

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές για την Αδελφότητα, έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. – Μίμης Τσικίνας με την επίσκεψη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη και τις ευχές του για τη δεύτερη εκατονταετία της Οργάνωσης.

Σε θερμό κλίμα έγινε η υποδοχή του Πατριάρχη με λουλούδια που προσέφεραν παιδιά της Χ.Α.Ν.Θ. από το Νηπιαγωγείο, παιδιά μαθητών του Κέντρου Ένταξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (HELIOS project), καθώς και μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευαν ιεράρχες του Οικουμενικού θρόνου, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας, Sandrine Mouchet, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Ιωάννης Αμανατίδης, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, καθώς και ο Πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος, Γιάννης Μπουτάρης. Από την πλευρά της Χ.Α.Ν.Θ. την Α.Θ. Παναγιώτητα υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, οι παλαιοί Πρόεδροι Διοικήσεως, τα τακτικά μέλη και τα επαγγελματικά στελέχη της Αδελφότητας.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ., υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών και παρέλαβε τη φανέλα Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. με το νούμερο 7.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ., κ. Ελένη Αθανασιάδου, αφού εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό με τον οποίο τα Μέλη της Χ.Α.Ν.Θ. περιβάλλουν την Α.Θ.Π. κ. Βαρθολομαίο, ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί την κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Αδελφότητας. Αναφέρθηκε στο όραμα, τον σκοπό και τις αξίες της Χ.Α.Ν.Θ. και στη μοναδική διαγενεακή συνύπαρξη που χαρακτηρίζει τη διαδρομή της. Ευχήθηκε στην Α.Θ.Π. και του ζήτησε την Πατριαρχική Ευλογία για να συνεχίσει η Αδελφότητα το έργο της.

Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο σε 5 νεαρά μέλη από τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, τις Κατασκηνώσεις και την Κοινωνική Προσφορά της Χ.Α.Ν.Θ., για την εξέλιξή τους μέσα από τα προγράμματα της Χ.Α.Ν.Θ.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Χ.Α.Ν. Ελλάδος κ. Γεώργιος Παπαδάκης, απένειμε Τιμητική Πλακέτα στον Παναγιώτατο, ο οποίος τελεί επίτιμος Πρόεδρος αυτού.

Η Πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. για την προσφορά 15 υποτροφιών για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Ίμβρου και την απονομή στον Οικουμενικό Πατριάρχη του Χρυσού Μεταλλίου της Αδελφότητας για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Σε συγκινητικό κλίμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε τη Χ.Α.Ν.Θ. με τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Τα ίδια συναισθήματα έχουν και οι συνοδοί μου. Στο σύνολο είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού. Συγχαίρω και ευλογώ από καρδιάς όλους όσους εργάζονται, με επικεφαλής την κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απηύθυνε. Πριν από λίγο έφτασα στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι διότι εγκαινιάζω τη σύντομη παρουσία μου με αυτήν εδώ την επίσκεψη, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία, για την εκκλησία και για το ταπεινό μου πρόσωπο».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Sani Gourmet Pop Up Events: Η γαστρονομική γιορτή συνεχίζει στο Sani Resort
Sani Gourmet Pop Up Events: Η γαστρονομική γιορτή συνεχίζει στο Sani Resort

Από Ιούνιο μέχρι και Οκτώβριο μέσα από πέντε degustation menus

Evia Film Project
Evia Film Project

Ενα πενθήμερο γεμάτο πράσινο σινεμά και ambassador τον Κωστή Μαραβέγια

Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τον Πρωθυπουργό
Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τον Πρωθυπουργό

Σχετικά με τις επιπτώσεις των σεισμικών ερευνών στη Ελληνική Τάφρο

Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Kατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων

Το ΠΑΜΕ για τη διακοπή της παράστασης του Ζαραλίκου: «Απύθμενο θράσος ή τεστ αυταρχισμού;»
Το ΠΑΜΕ για τη διακοπή της παράστασης του Ζαραλίκου: «Απύθμενο θράσος ή τεστ αυταρχισμού;»

«Ο θεατρικός λόγος, όταν δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων, πονάει»

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2021
1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2021

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας