Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-7-2022

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Αγέλαστος Πέτρα»

Στο πλαίσιο των Δράσεων Πολιτισμού στους χώρους πρασίνου

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Αγέλαστος Πέτρα»
fontsize

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και συγκινητική συμμετοχή του κόσμου η υπαίθρια προβολή της ταινίας "Αγέλαστος Πέτρα", στο πλαίσιο των Δράσεων Πολιτισμού στους χώρους πρασίνου που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, επιτροπές και πρωτοβουλίες κατοίκων, οι οποίοι έχουν πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια οικοπεδοποίησης και εμπορευματοποίησης των ελεύθερων χώρων της Καλαμαριάς.

Για το γεγονός αυτό, η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε με Πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς και σε αγαστή συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα», την πρώτη δράση πολιτισμού σε χώρο πρασίνου με βάση το κοινό πλαίσιο δράσεων που ήδη έχουμε υπογράψει με πολιτιστικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, επιτροπές και πρωτοβουλίες κατοίκων, οι οποίοι έχουν πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια οικοπεδοποίησης και εμπορευματοποίησης των ελεύθερων χώρων της Καλαμαριάς. 

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά σκηνικά της πόλης, στο Πάρκο Σοφούλη στην Ακτή Ντοβίλ, και με φόντο την παραλία και τη θάλασσα, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή, μία ταινία που μιλάει για την περιουσία της μνήμης. Στον πρόλογο της ταινίας, ανάμεσα σε άλλα αναφέραμε: «Θελήσαμε σήμερα να μοιραστούμε αυτή την ταινία μαζί σας, εδώ, σε αυτό το μέρος, για τον αυτονόητο συμβολισμό που μπορεί να δώσει έμπνευση και δύναμη και στους δικούς μας αγώνες. Αλλά και για να ανοίξουμε έναν διάλογο για την ιστορική αξία του τόπου μας. Για να τιμήσουμε και να υπερασπιστούμε την ιστορική συνέχεια και τη συλλογική μνήμη σε ένα τόσο όμορφο τοπίο που απειλείται και δυστυχώς συνεχώς αλλοιώνεται. Σε μία χώρα που καίγεται, που την καίνε, για ακόμη μία φορά.». 
Στόχος αυτών των δράσεων είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο ώστε να αντιμετωπίσουμε ενιαία το ζήτημα που μας απασχολεί. Ήταν μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση που η πρώτη μας δράση αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και ενεργοποιούνται μαζί μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, και όλο και περισσότεροι φορείς δείχνουν ενδιαφέρον στο να πάρουν αποφάσεις στα Δ.Σ. τους και να συνυπογράψουν το κοινό πλαίσιο και να συμμετέχουν σε επόμενες δράσεις. 
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον σκηνοθέτη της ταινίας Φίλιππο Κουτσαφτή για την παραχώρηση άδειας για την προβολή της ταινίας και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ως μαζικοί φορείς της Καλαμαριάς, θέτουμε σε προτεραιότητα το ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης των πολλών ελευθέρων χώρων με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες για ψυχαγωγία, αθλητισμό - πολιτισμό, επαφή με τη φύση, αλλά και ως χώρους για τις σχολικές εκδρομές των μαθητών. Και καλούμε σωματεία και φορείς της πόλης, όλους τους κατοίκους, να μπούμε μπροστά στη διεκδίκηση για: 

✓ Να γίνει ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

✓ Να γίνει το πρώην στρατόπεδο Κόδρα αποκλειστικά χώρος πρασίνου με δυνατότητα πολιτιστικών - αθλητικών δράσεων, χαρακτηρισμένο ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας, που θα μπορούμε να το χαιρόμαστε ελεύθερα όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Κόδρα. 

✓ Να μην οικοπεδοποιηθούν εκτάσεις που μπορούν να αποτελούν ελευθέρους χώρους. 

Μέχρι σήμερα το κοινό πλαίσιο δράσεων έχουν υπογράψει οι ακόλουθοι φορείς: 
Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Καλαμαριάς 
Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» 
Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς «Βορεάδες» 
Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα» 
Επιτροπή Κατοίκων στο Καραμπουρνάκι 
Πρωτοβουλία Κατοίκων για το Παραλιακό Μέτωπο στο Καραμπουρνάκι 
Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς (ΟΓΕ) 
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα» 
Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης 
Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΕΦΙΕ) 

Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε! Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε! Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις πολιτισμού σε χώρους πρασίνου. "
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Ελένη και η καταστροφή της Τροίας
Η Ελένη και η καταστροφή της Τροίας

Άντε και λίγα αρχαία ελληνικά

Κ. Ζέρβας: Νέα πνοή σε 10 εμπορικούς δρόμους
Κ. Ζέρβας: Νέα πνοή σε 10 εμπορικούς δρόμους

Κάθε γειτονιά έχει πλέον ένα εργοτάξιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές εργαζομένων στην ΚΕΠΑΠ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Καθυστερήσεις στις πληρωμές εργαζομένων στην ΚΕΠΑΠ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Καταγγέλει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Υπογράφηκε από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου και τον Καθηγητή Ευστάθιο Π. Ευσταθόπουλο


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας