gothess Home Page
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12-9-2022

Καθυστερήσεις στις πληρωμές εργαζομένων στην ΚΕΠΑΠ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Καταγγέλει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης

Καθυστερήσεις στις πληρωμές εργαζομένων στην ΚΕΠΑΠ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη, Πάρης Τσογκαρλίδης, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές εργαζομένων στην ΚΕΠΑΠ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Συκεκριμένα έγραψε:

"Οι υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μένουν για πολλοστή φορά απλήρωτοι, με τις καθυστερήσεις πληρωμών να τους οδηγούν σε αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους.

Έγινε μέσα στο καλοκαίρι, γίνεται και πάλι.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που διοργανώνουν τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις για τις οποίες (δικαίως) ο Δήμος είναι υπερήφανος, όπως και όλοι εμείς που συμμετέχουμε από την πλευρά του θεατή σε αυτές. Η δουλειά τους δεν είναι για τα… πανηγύρια όμως. Και επίσης δεν αφορά μόνο σε πανηγύρια. Αφορά στη λειτουργία του πολιτισμού και του μαζικού αθλητισμού στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Αφορά στη δημιουργία, στην τέχνη, στη στήριξη των τοπικών καλλιτεχνών.

Μιλάμε για πάνω από 60 εργαζόμενους, μουσικούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, αλλά και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι είναι σε καθεστώς ομηρίας και αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με τις ακανόνιστες και ασυνεπείς πληρωμές. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής, που δεν δίνει μια οριστική και πάγια λύση στο θέμα, είναι αυτονόητη.

Πέρα από το αντικειμενικό γεγονός της αδυναμίας ρύθμισης των πληρωμών τους, οι υπάλληλοι της ΚΕΠΑΠ βιώνουν συχνά πυκνά καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας, καθώς η μόνιμη απάντηση της δημοτικής αρχής για τον χρόνο καταβολής των χρημάτων τους είναι η... άγνοια.

Οι έπαινοι και οι ευχαριστίες δεν βάζουν φαγητό στο τραπέζι αυτών εργαζομένων. Η δημοτική αρχή οφείλει να βρει μια σοβαρή και βιώσιμη λύση για τη λειτουργία της ΚΕΠΑΠ, διότι η ασυνέπεια και ο πρόχειρος ή ευκαιριακός τρόπος εξεύρεσης των πόρων για να καλυφθεί η μισθοδοσία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας δεν συνιστούν αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επειδή έχω ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα θέλω να επισημάνω ακόμη έναν κίνδυνο. Η τελευταία καθυστέρηση πληρωμών εν μέσω καλοκαιριού, καλύφθηκε από το αποθεματικό, το οποίο βαίνει ταχέως μειούμενο. Το ίδιο γίνεται και σήμερα, με τη νέα καθυστέρηση πληρωμής.

Θα βρεθεί λύση για την εύρυθμη λειτουργία της ΚΕΠΑΠ ή θα δίνουμε πυροσβεστικές λύσεις με το σταγανόμετρο; Πότε επιτέλους θα αρχίσουν οι υπάλληλοι να πληρώνονται στη ώρα τους; Και γιατί να υπάρχει καθυστέρηση και μάλιστα επαναλαμβανόμενη; Είναι τελικά λειτουργικές οι δομές του Δήμου μας ή απλά τις χρησιμοποιούν κάποιοι για να επικοινωνήσουν ένα πρόσωπο του Δήμου, που οικονομικά δεν… βγαίνει;

Σε ό,τι με αφορά θα συνεχίσω να θέτω το ζήτημα της λειτουργίας της ΚΕΠΑΠ και της μηνιαίας καταβολής των μισθών των υπαλλήλων της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως θα ήθελα η διοίκηση του Δήμου να μεριμνήσει προκειμένου να δοθεί μια πειστική και οριστική απάντηση, που θα διασφαλίζει τη μελλοντική λειτουργία της ΚΕΠΑΠ, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και με συνέπεια στις πληρωμές.

Στους εργαζόμενους δεν αρκεί το χειροκρότημα και τα μπράβο. Εργάζονται και για την επιβίωσή τους".
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη
3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη

Άνοιξαν οι αιτήσεις για μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας και της Ομογένειας

O Ευτύχης Μπλέτσας τουρίστας στη Θεσσαλονίκη
O Ευτύχης Μπλέτσας τουρίστας στη Θεσσαλονίκη

Ενα επεισόδιο του Happy Traveller για την συμπρωτεύουσα

Μη Με Λησμόνει Art Café
Μη Με Λησμόνει Art Café

Το πρώτο ανθοπωλείο - καφέ στην Ελλάδα

Το Sani Resort απέσπασε τρία βραβεία στα World Travel Awards 2022
Το Sani Resort απέσπασε τρία βραβεία στα World Travel Awards 2022

Παγκόσμια πρωτιά στους τομείς του αειφόρου και οικογενειακού τουρισμού

To Athina Luxury Suites στην κορυφή των World Travel Awards & World Luxury Hotel Awards
To Athina Luxury Suites στην κορυφή των World Travel Awards & World Luxury Hotel Awards

Το boutique ξενοδοχείο που διακρίνεται για τις υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ
© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter