ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-11-2022

Οι υποκλοπές αναδεικνύουν τη σήψη και το βούρκο του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος

Της Δέσποινας Σπανού - Λαϊκή Ενότητα

Οι υποκλοπές αναδεικνύουν τη σήψη και το βούρκο του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος

Εδώ και τέσσερις μήνες η πολιτική ζωή και η επικαιρότητα, ασχολείται με το θέμα των υποκλοπών. Άρχισε από την αποδεδειγμένη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη. Συνεχίστηκε με τη δημοσίευση και άλλων ονομάτων, πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και η λίστα δεν έχει τέλος..

Όλη αυτή η διαδικασία αποδεικνύει το μέγεθος της παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, που ουσιαστικά αποτελεί δημοκρατική εκτροπή και περιλαμβάνει, εν δυνάμει, όλους τους πολίτες. Ήδη η αρμόδια εισαγγελέας (κ. Βλάχου) έχει δηλώσει ότι θα ενέκρινε την παρακολούθηση και της Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχα για την εθνική ασφάλεια.

Τώρα ποιος δίνει τις εντολές και με ποια κριτήρια η εισαγγελέας εγκρίνει τις παρακολουθήσεις (επισυνδέσεις), με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη εγκρίνει περίπου 150 παρακολουθήσεις ημερησίως, δε μας πληροφορεί κανείς.

Συγκεκριμένα:

α) Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ αποδεικνύεται ότι γίνονταν 15.000 επισυνδέσεις (παρακολουθήσεις) το χρόνο, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, (από 400 που ήταν το 2004, έφτασαν τις 15.000). Επομένως, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ δικαιούνται να ομιλούν, μάλιστα επί ΣΥΡΙΖΑ οι επισυνδέσεις κυριολεκτικά εκτοξεύθηκαν! Από 3.780 το 2014, 9.295 το 2016 και 11.370 το 2018..!

β) Έγιναν περισσότερα επί Νέας Δημοκρατίας; Σίγουρα. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε ο ίδιος την ΕΥΠ, τοποθέτησε επικεφαλής, άτομο της εμπιστοσύνης του, που δεν είχε καν τα τυπικά προσόντα και ψήφισε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο δεν έχουν καν το δικαίωμα οι πολίτες να μάθουν αν παρακολουθούνται και για ποιόν λόγο. Οι ενέργειες όμως αυτές της Νέας Δημοκρατίας δεν αναιρούν τις συνολικές ευθύνες των κομμάτων, που παρακολουθούν πολίτες, παραβιάζουν την ιδιωτικότητά τους χωρίς κανένα λόγο. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος, ότι χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούνται ετησίως για λόγους εθνικής ασφάλειας και μετά από ενδελεχή έρευνα εισαγγελέα; Αυτά αποτελούν προσβολή της νοημοσύνης μας. Απλώς χρησιμοποιούν τις μυστικές υπηρεσίες για να ελέγχουν τη ζωή των πολιτών ή και να εκβιάζουν με βάση τις πληροφορίες που παίρνουν.

γ) Ο Κ. Μητσοτάκης σίγουρα ξεπέρασε τους προηγούμενους. Αλαζόνας και ανασφαλής ταυτόχρονα, έβαλε να παρακολουθούν (σύμφωνα με εφημερίδα που δημοσίευσε τη λίστα) υπουργούς του υπουργικού του συμβουλίου, δημοσιογράφους, πολιτικούς άλλων κομμάτων, επιχειρηματίες, μεταξύ βέβαια, των χιλιάδων άλλων πολιτών. Η συνέχεια όμως, αναδεικνύει όλη τη σήψη του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος στη χώρα μας.

Η δημοσίευση των ονομάτων προκάλεσε την αντίδραση του Β. Μαρινάκη, ο οποίος αναφέρεται στα πρόσωπα που παρακολουθούνται, με εκπρόσωπό του να κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου και φυσικά τον πρωθυπουργό, για φασισμό και διαπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα!

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν προκλητική. Είπε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν παράνομα λογισμικά στην Ελλάδα, που κάνουν παρακολουθήσεις, αλλά ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό, όπως επίσης ότι δεν εκβιάζεται από επιχειρηματίες!!!
Δηλαδή, τα λέει αυτά, ένας πρωθυπουργός που επί 3,5 σχεδόν χρόνια, εξυπηρέτησε με τον πιο σαφή τρόπο τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών παραγόντων, εις βάρος του λαού, που ακόμα και σήμερα με τέτοια ακρίβεια αρνείται τα μέτρα μείωσης της έμμεσης φορολογίας και ελέγχου της κερδοσκοπίας για να μη θίξει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που κυβερνά, στηριζόμενος από επιχειρηματίες και κυρίως από μιντιάρχες, οι οποίοι κατευθύνουν την ενημέρωση, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και απαγορεύουν την αντίθετη άποψη. Αυτός ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με επιχειρηματίες και με τον κ. Μαρινάκη μέχρι τώρα, λέει ότι δεν εκβιάζεται;

Αν είναι δυνατόν..!

Διαμορφώνεται όμως ένα σκηνικό πλήρως παρακμιακό. Ο Κ. Μητσοτάκης, που είναι αδιάφορος σε οποιοδήποτε λαϊκό αίτημα και επιδεικνύει απίστευτη κοινωνική αναλγησία, ανταλλάσσει κατηγορίες με τον κ. Μαρινάκη, ύβρεις (διαπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα, εκβιασμοί, κλπ) και καμιά αρχή δεν παρεμβαίνει; Η Δικαιοσύνη;

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος, για το μόνο που ενδιαφέρθηκε από τη γνωστοποίηση των παρακολουθήσεων, ήταν πως μαθεύτηκε η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη και όλων των άλλων και όχι γιατί γίνονται παρακολουθήσεις. Σφυρίζει αδιάφορα όταν ο εκπρόσωπος του κ. Μαρινάκη, κ. Βρέτζος, καταγγέλλει το Μαξίμου για διαπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα. Η εισαγγελέας κ. Βλάχου, υπεύθυνη για την έγκριση όλων αυτών των παρακολουθήσεων, εξακολουθεί να είναι στη θέση της !!!
Και φυσικά δεν πιστεύουμε ότι ο πόλεμος αυτός είναι για λόγους αρχής. Ο καβγάς είναι για το πάπλωμα. Το επίδικο είναι ο δημόσιος πλούτος. Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ακόμα και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (ακυρώθηκε ο διαγωνισμός εκποίησής του), λέγεται ότι αποτελεί βάση της αντιδικίας τους.

Η όλη κατάσταση θυμίζει Κολομβία ή μαφία στην Ιταλία. Η Ελλάδα όμως δεν ανήκει ούτε στον κ. Μητσοτάκη και τους φίλους του, ούτε στον κ. Μαρινάκη. Ανήκει στον Ελληνικό λαό και στις επόμενες γενιές. Είναι υποχρέωση όλων μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια και να έχουμε απόψεις, δράση, ιδιωτική ζωή που να μην ελέγχονται από κανέναν Μητσοτάκη.
Μόνο με αγώνες θα σπάσουν αυτοί οι παρακρατικοί μηχανισμοί και θα ανατραπούν όσοι εντελώς αυθαίρετα τους χρησιμοποιούν εις βάρος μας.

Η Δέσποινα Σπανού είναι πρώην αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος της Λ.Α.Ε.-Ανυπότακτη Αριστερά.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo
Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo

Ένας μεγάλος παραγωγός φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη

Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
Το «Create & Act» γιορτάζει τη Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Στους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού

Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”
Δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση ζαχαρωδών και σνακ “ISM 2024”

Θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” στην Κολωνία της Γερμανίας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge