ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-6-2014

Νέα επιστημονικά tips για δίαιτα

Έξι πρωτοποριακές επιστημονικές συμβουλές

Νέα επιστημονικά tips για δίαιτα

Η απώλεια βάρους είναι πάντα ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Σίγουρα έχετε ακούσει χιλιάδες φορές τις γνωστές συμβουλές περί αδυνατίσματος. Πόσα από αυτά όμως ισχύουν και πόσα είναι απλά μύθος;

Διαβάστε τα πιο νέα επιστημονικά tips για δίαιτα που δεν έχετε ακούσει ξανά!

Σταματήστε να μετράτε θερμίδες

Ερευνητές από το Pomona College των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα ωμά ή μη επεξεργασμένα τρόφιμα και αυτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, καθώς και το κρέας που δεν είναι παραμαγειρεμένο, απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια από τον οργανισμό για να απορροφηθούν και μας δίνουν λιγότερες θερμίδες τελικά. Εστιάστε, λοιπόν, σε αυτά τα τρόφιμα.

Κρατήστε μακριά τα κακά βακτήρια

Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας δείχνει ότι τα άτομα που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση συγκεκριμένων βακτηρίων στο έντερό τους, που «ελκύουν» κατά κάποιον τρόπο τις θερμίδες από τα φαγητά. Τα βακτηρία αυτά τρέφονται από τα επεξεργασμένα, πολύ λιπαρά, αλατισμένα, γλυκά τρόφιμα, οπότε καλό θα είναι να τα αποφεύγετε.

Κόψτε τη γυμναστική στο μισό

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανακάλυψαν ότι όσοι γυμνάζονταν 30΄ τη μέρα έχαναν περισσότερο βάρος από όσους πέρναγαν 60΄ στο γυμναστήριο. Πώς δικαιολογείται αυτό; Όσοι γυμνάζονταν για λιγότερη ώρα ήταν πιο ξεκούραστοι και στη συνέχεια μπορούσαν να κάνουν και άλλα πράγματα.

Μη χουζουρεύετε τα Σαββατοκύριακα

Δεν είναι μόνο η ποσότητα του ύπνου που παίζει ρόλο, αλλά και το πότε τον απολαμβάνουμε. Μία νέα αμερικανική έρευνα δείχνει ότι όσοι ακολουθούν σταθερό ωράριο ύπνου έχουν περισσότερα κιλά από όσους διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα.

Το στομάχι δεν ξέρει να μετράει

Ο Αμερικανός δρ. Brian Wansink από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ ανακάλυψε ότι οι πολύ μικρές ποσότητες από σνακ μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για junk food όσο και ποσότητες 10 φορές μεγαλύτερες. Τρώτε λοιπόν μικρές ποσότητες και ασχοληθείτε για 15 λεπτά με κάτι άλλο.

Κάντε τα όλα γρήγορα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσαν ότι όσοι δεν πάνε στο γυμναστήριο καίνε περισσότερες θερμίδες αν θέσουν ως στόχο να κάνουν τα πάντα γρηγορότερα.

Πηγή: onmed.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο Μητρικός Θηλασμός  σε παγκόσμιο επίπεδο
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο Μητρικός Θηλασμός σε παγκόσμιο επίπεδο

Το μητρικό γάλα είναι κάτι περισσότερο από μία τροφή

Διχάζει το wi-fi που προστατεύει τις εγκύους
Διχάζει το wi-fi που προστατεύει τις εγκύους

Δύο κινέζικες τεχνολογικές εταιρείες

Δίαιτα από το  Χόλιγουντ!
Δίαιτα από το Χόλιγουντ!

Χάσε 5 κιλά σε 10 μέρες

Καλοκαιρινές πινελιές…Kickers
Καλοκαιρινές πινελιές…Kickers

Παπουτσάκια για παιδιά




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge