ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-6-2014

Πιο ευαίσθητοι οι άντρες από τις γυναίκες

Σύμφωνα με έρευνα..

Πιο ευαίσθητοι οι άντρες από τις γυναίκες

Ένας ακόμη μύθος αυτός του σκληρού άντρα που δεν κλαίει, δεν λυγίζει, δεν πτοείται καταρρέει αφού σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι άντρες είναι πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες.

Οι ερευνητές έβαλαν άντρες και γυναίκες να παρακολουθήσουν τα ίδια συγκινητικά βίντεο και διαπίστωσαν ότι οι άντρες ήταν εκείνοι που βίωναν πιο έντονες αντιδράσεις.

Βέβαια, όταν και τα δύο φύλα ρωτήθηκαν για τα συναισθήματα που τους προκλήθηκαν, οι γυναίκες ήταν αυτές που παραδέχτηκαν ότι συγκινήθηκαν περισσότερο.

Η έρευνα που διεξήχθη από το ψυχολογικό, ερευνητικό ινστιτούτο Mindlab, καταρρίπτει το μύθο που θέλει τους άντρες να μην αντιμετωπίζουν το ίδιο φάσμα συναισθημάτων, όπως οι γυναίκες.

«Τα στερεότυπα που θέλουν τους άντρες να είναι πιο στωικούς και τις γυναίκες πιο συναισθηματικές, ενισχύονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις κοινωνικές προκαταλήψεις. Τείνουμε να υπεραπλουστεύουμε και να υπερβάλλουμε τις αντιληπτές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Είναι πιο πιθανό να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αποδείξεις που υποστηρίζουν τα ήδη υπάρχοντα στερεότυπα για τα δύο φύλα» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, νευροψυχολόγος Dr David Lewis.

ΠΗΓΗ nooz.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο Μητρικός Θηλασμός  σε παγκόσμιο επίπεδο
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο Μητρικός Θηλασμός σε παγκόσμιο επίπεδο

Το μητρικό γάλα είναι κάτι περισσότερο από μία τροφή

Διχάζει το wi-fi που προστατεύει τις εγκύους
Διχάζει το wi-fi που προστατεύει τις εγκύους

Δύο κινέζικες τεχνολογικές εταιρείες

Δίαιτα από το  Χόλιγουντ!
Δίαιτα από το Χόλιγουντ!

Χάσε 5 κιλά σε 10 μέρες

Καλοκαιρινές πινελιές…Kickers
Καλοκαιρινές πινελιές…Kickers

Παπουτσάκια για παιδιά




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge