Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Νικόδημος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-11-2019

Τεράστια διαφήμιση της iPhone εμποδίζει το φως της ημέρας σε φτωχές οικογένειες

Στο πολιτισμένο Λονδίνο

Τεράστια διαφήμιση της iPhone εμποδίζει το φως της ημέρας σε φτωχές οικογένειες
fontsize

Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει η παροιμία και έτσι είναι αφού, οι φτωχοί απανταχού στον κόσμο αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως άτομα που δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους οικονομικά ισχυρότερους.

Τα ίδια ισχύουν και στο Λονδίνο, στις φτωχές γειτονιές της μεγαλούπολης. Απόδειξη, η τεράστια διαφήμιση που τοποθετήθηκε σε πρόσοψη οικοδομής στερώντας τους ενοίκους από το φυσικό φως, αφού τους έκλεισαν τα παράθυρα για χάριν αυτών που μπορούν να αγοράσουν ένα iPhone.

Έως 19 νοικοκυριά ζουν σήμερα σε κακώς διατηρημένα διαμερίσματα πάνω από ένα εστιατόριο στο Dalston, το οποίο έχει καλυφθεί από ένα "mega ad" που παρουσιάζει το νέο iPhone - καλύπτοντας τα παράθυρα των ενοίκων.

Οι ένοικοι αντέδρασαν και ξεκίνησαν εκστρατεία από τους ίδιους αλλά και από πολίτες που ήθελαν να σταθούν κοντά τους. Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία δήλωσαν ότι το γεγονός ότι διαφημίσεις από πολυεθνικές εταιρείες κρύβουν την «βάναυση πραγματικότητα» της αστικής φτώχειας σε μια ταχέως εξευγενισμένη περιοχή ήταν ένα «συγκλονιστικό κατηγορητήριο» ανισότητας στον 21ο αιώνα.

Η 42χρονη Sevineh Nazif, η οποία ζει σε ένα από τα διαμερίσματα με τον ανάπηρο σύζυγό της, είχε τοποθετηθεί εκεί από το συμβούλιο πριν από τρία χρόνια και δήλωσε ότι αισθάνεται «αποκλεισμένη από τα πάντα», δεδομένου ότι η διαφημιστική επένδυση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου τρία χρόνια.

"Δεν υπάρχει ηλιακό φως, δεν υπάρχει θέα από το παράθυρο. Όταν τα παράθυρα είναι κλειστά δεν μπορώ να αναπνεύσω, αισθάνομαι κλειστοφοβικά. Δεν μπορούμε ποτέ να φεύγουμε εδώ. Δεν βλέπουμε ποτέ τον ήλιο, αισθανόμαστε ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τα πάντα. Μας έχουν εγκαταλείψει », είπε.

Η βουλγαρικής καταγωγής ένοικος, η οποία έμεινε άστεγη με τον κυπριακής καταγωγής σύζυγό της πριν από πέντε χρόνια, αρρώστησε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της ως κρεοπώλης, δήλωσε ότι δεν τους είπαν ότι η διαφήμιση θα ανεβεί και απλά "εμφανίστηκε".

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχαν προσπαθήσει να κόψουν το υλικό έξω από το παράθυρό τους, αλλά επιπλήχθηκαν από τον ιδιοκτήτη και προειδοποιήθηκαν να μην το ξανακάνουν. "Ο ιδιοκτήτης είπε ότι η εταιρεία είχε το δικαίωμα να βάλει ό,τι θέλει εκεί. Δεν τον ενδιαφέρει. Εφ 'όσον παίρνει χρήματα για την αγγελία δεν τον νοιάζει », δήλωσε η κα Nazif, η οποία ζει στη Βρετανία εδώ και 20 χρόνια.

"Υπάρχει νερό που στάζει από τους τοίχους. Το ξύλινο δάπεδο έχει βγει. Οι άνθρωποι λένε ότι πρόκειται να έρθουν και κανείς δεν έρχεται ποτέ. Το συμβούλιο δεν έρχεται ποτέ. Ήρθε μία φορά και ξανά ποτέ », πρόσθεσε. Ένας άλλος κάτοικος, o Ahmed Mehjoob, του οποίου το παράθυρο καλύπτεται επίσης από τη μεγάλη διαφήμιση, δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι ο ιδιοκτήτης και οι τοπικές αρχές «δεν νοιάζονταν» γι 'αυτόν και τους γείτονές του.
Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Hackney δήλωσε ότι ενημερώθηκαν για την αγγελία και «εξέτασαν τι μέτρα επιβολής μπορούν να πάρουν ενάντια στους ιδιοκτήτες του κτιρίου για να το αφαιρέσουν».ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Όμιλος Lufthansa επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου
Ο Όμιλος Lufthansa επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου

106 προορισμοί σε Γερμανία και Ευρώπη και πάνω από 20 προορισμοί μακρινών αποστάσεων

15-5-2020

Ζητούν ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού
Ζητούν ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού

Κοινή δήλωση της Διάσκεψης των Προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

23-4-2020


Εκτίμηση ειδικού κάνει λόγο για δύο χρόνια με τον κοροναϊό
Εκτίμηση ειδικού κάνει λόγο για δύο χρόνια με τον κοροναϊό

Ένας στους 4 ασθενείς στις ΗΠΑ είναι ασυμπτωματικός

2-4-2020

G20: Ελάφρυνση χρέους για τις φτωχές χώρες, τώρα!
G20: Ελάφρυνση χρέους για τις φτωχές χώρες, τώρα!

Ζούμε τρομακτικές στιγμές, αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα..

26-3-2020Πετρέλαιο: Κατάρρευση των τιμών σε ναδίρ 17 ετών
Πετρέλαιο: Κατάρρευση των τιμών σε ναδίρ 17 ετών

Kατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης για καύσιμα

18-3-2020

Η Austrian Airlines διακόπτει προσωρινά όλες τις πτήσεις της
Η Austrian Airlines διακόπτει προσωρινά όλες τις πτήσεις της

Η τελευταία πτήση θα προσγειωθεί στις 19 Μαρτίου στη Βιέννη

16-3-2020

Κορωνοϊός: Μπορεί να αρχίσουν σύντομα δοκιμές για εμβόλιο
Κορωνοϊός: Μπορεί να αρχίσουν σύντομα δοκιμές για εμβόλιο

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα έρευνας σε ποντίκια

15-3-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA