Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-11-2019

Κλιματική αλλαγή, Μετανάστευση στην ατζέντα της Συνέλευσης ΕΕ- Αφρικής

Στο Κιγκάλι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Κλιματική αλλαγή, Μετανάστευση στην ατζέντα της Συνέλευσης ΕΕ- Αφρικής
fontsize

Στην 38η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού, που έλαβε χώρα από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου στο Κιγκάλι της Ρουάντα, συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης συνεδρίασης, ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής ενόψει και της κρίσιμης επικείμενης COP25 στη Μαδρίτη.

Οι νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού και της Καραϊβικής εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που όλο και χειροτερεύει, ενώ ακούστηκαν και φωνές για «υποσχέσεις της Δύσης και χρήματα που δεν βλέπουμε».

Επίσης ιδιαίτερα κριτική ήταν η στάση όλων των παρευρισκομένων στην στάση των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες έχουν αποχωρήσει από την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα μετά από απόφαση του Προέδρου Τραμπ.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, ήταν και οι δυνατότητες ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών από τις χώρες της Αφρικής μέσω της ανάπτυξης στις χώρες αυτές και την προσπάθεια που καταβάλει και από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες, πιέζοντας παράλληλα για περισσότερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εφαρμογή στην πράξη αυτής της στρατηγικής είναι και η κοινότητα Καράμα στο Κιγκάλι, στην οποία φιλοξενούνται 240 οικογένειες - θύματα φυσικών καταστροφών, καθώς η περιοχή μαστίζεται από πλημμύρες. Στο συγκρότημα εκτός από κατοικίες, υπάρχουν θερμοκήπια, φάρμες, αλλά και υψηλής ποιότητας σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, όπως και σταθμός ιατρικής περίθαλψης, στα οποία έχουν πρόσβαση και παιδιά γειτονικών συνοικιών. Η ενέργεια που καταναλώνεται από την κοινότητα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές - κυρίως υδροηλεκτρικά έργα - που χρηματοδοτήθηκαν και από Ευρωπαϊκά ταμεία.

Ο ευρωβουλευτής, ακόμη, επισκέφθηκε και έναν γυναικείο συνεταιρισμό κλωστοϋφαντουργίας, ο οποίος δημιουργήθηκε μετά τη γενοκτονία, στον οποίο από τα έσοδα δημιούργησαν βιβλιοθήκη και απογευματινό σχολείο για τις οικογένειες της περιοχής, ώστε να καταπολεμηθεί ο αναλφαβητισμός.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το μνημείο της Γενοκτονίας στο Κιγκάλι, όπου φιλοξενούνται ντοκουμέντα της γενοκτονίας του 1994, μνημείο για τα θύματα καθώς και κήποι στους οποίους έχουν ταφεί πάνω από 250,000 θύματα της γενοκτονίας από το 2001 και μετά.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μπανάνα κολλημένη σε τοίχο πωλείται για 120.000 δολάρια
Μπανάνα κολλημένη σε τοίχο πωλείται για 120.000 δολάρια

Οταν η τέχνη συναντάει την παράνοια

6-12-2019Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Τραμπ
Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Τραμπ

Ο πρόεδρος καταχράστηκε το αξίωμά του για το δικό του πολιτικό όφελος..

5-12-2019


Ρίχνει το γάντι στην Ελλάδα ο Ερντογάν: Εχουμε ισχυρό Ναυτικό
Ρίχνει το γάντι στην Ελλάδα ο Ερντογάν: Εχουμε ισχυρό Ναυτικό

Ταχεία κύρωση του μνημονίου με Λιβύη

5-12-2019


Ντόναλντ Τραμπ: Αποθεώνει τον Ερντογάν, επιτίθεται στον Μακρόν, στηρίζει τον Τζόνσον
Ντόναλντ Τραμπ: Αποθεώνει τον Ερντογάν, επιτίθεται στον Μακρόν, στηρίζει τον Τζόνσον

Υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά S-400

3-12-2019

Το 2019 κλείνει η θερμότερη δεκαετία που έχει ποτέ καταγραφεί
Το 2019 κλείνει η θερμότερη δεκαετία που έχει ποτέ καταγραφεί

Εξαιρετικής ζέστης, υποχώρησης των πάγων και ανόδου ρεκόρ της στάθμης των θαλασσών..

3-12-2019goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ