Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-3-2020

Η Austrian Airlines διακόπτει προσωρινά όλες τις πτήσεις της

Η τελευταία πτήση θα προσγειωθεί στις 19 Μαρτίου στη Βιέννη

Η Austrian Airlines διακόπτει προσωρινά όλες τις πτήσεις της
fontsize

Η Austrian Airlines, αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa ανακοινώνει ότι πρόκειται να σταματήσει προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες της πτήσεις από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. Με αυτό τον τρόπο η Austrian Airlines προσαρμόζεται στους περιορισμούς εισόδου που έχουν επιβάλλει πολλές χώρες για να περιορίσουν τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοïού.

Για την ώρα, η τελευταία πτήση με αριθμό OS 066 θα προσγειωθεί στη Βιέννη από το Σικάγο στις 08:20 στις 19 Μαρτίου. Μέχρι τότε, η λειτουργία των πτήσεων θα μειωθεί με έναν ελεγχόμενο και δομημένο τρόπο, ούτως ώστε όλα τα πληρώματα και οι επιβάτες να επιστρέψουν πίσω. Αρχικά, η Austrian Airlines θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις έως και τις 28 Μαρτίου 2020 και για τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια με την εταιρεία για αυτή την περίοδο θα δοθούν εισιτήρια με άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Επιπλέον, ο Όμιλος Lufthansa θα μειώσει περαιτέρω τις short και long-haul πτήσεις του. Οι ακυρώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, 17 Μαρτίου, θα οδηγήσουν σε μια απότομη μείωση των long-haul πτήσεων ειδικότερα στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και την Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Συνολικά, οι θέσεις των εταιρειών του Ομίλου Lufthansa στις long-haul πτήσεις θα μειωθούν κατά 90%. Αρχικά, 1.300 εβδομαδιαίες συνδέσεις είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020.

Εντός της Ευρώπης, το πρόγραμμα πτήσεων θα μειωθεί επίσης. Από αύριο, θα είναι διαθέσιμο περίπου το 20% των αρχικά προγραμματισμένων πτήσεων, όταν για το καλοκαίρι 2020 είχαν προγραμματιστεί περίπου 11.700 εβδομαδιαίες πτήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου. Οι επιπλέον ακυρώσεις πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και οι επιβάτες θα ενημερωθούν ανάλογα.

Παρά τις πολλές ακυρώσεις, οι Lufthansa, Eurowings και Austrian Airlines έχουν προγραμματίσει περισσότερες από 20 ειδικές, έκτακτες πτήσεις για να γυρίσουν πίσω πάνω από 6.000 επιβάτες κρουαζιέρας ή παραθεριστές. Ο Όμιλος χρησιμοποιεί αεροσκάφη Boeing 747 & 777 και Airbus A350 για να εξασφαλίσει όση περισσότερη δυναμικότητα γίνεται. Καθώς χιλιάδες Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί και Βέλγοι πολίτες βρίσκονται σε αναμονή να γυρίσουν πίσω στις χώρες τους, οι εταιρείες του Ομίλου έχουν κάνει ειδικές προβλέψεις για πτήσεις εκκένωσης και βρίσκονται σε στενή επαφή με τις κυβερνήσεις στις χώρες αυτές για το θέμα. Ο Carsten Spohr, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε σχετικά: "Δεν συζητάμε πλέον για τις οικονομικές επιπτώσεις, αλλά κυρίως για την ευθύνη που έχουν οι αεροπορικές εταιρείες ως μέρος της κρίσιμης υποδομής στις χώρες τους.” Η Lufthansa θα συνεργαστεί με αεροδρόμια και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να αναπτύξει ένα συντονισμένο σχέδιο για τη διατήρηση αυτής της κρίσιμης υποδομής.

Το νέο πρόγραμμα όλων των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου θα ισχύσει αρχικά έως και τις 12 Απριλίου 2020. Οι επιβάτες που σχεδιάζουν το ταξίδι τους για τις ερχόμενες εβδομάδες πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν την αναχώρηση. Όπου υπάρχει η δυνατότητα επανέκδοσης, οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τις εναλλακτικές τους, εφόσον έχουν δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην εταιρεία online. Οι τρέχουσες αλλαγές στους όρους επανέκδοσης εφαρμόζονται με καλή θέληση. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται σχετικά με αυτό στο lufthansa.com.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία λαμβάνει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό κλήσεων στα κέντρα και τα σημεία εξυπηρέτησης της. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να αυξήσουμε τη δυναμικότητα και να καλύψουμε αυτή την ζήτηση. Ωστόσο, ο χρόνος αναμονής παραμένει μεγάλος. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις διευρυμένες επιλογές επανέκδοσης και αυτό-εξυπηρέτησης στην ιστοσελίδα της εκάστοτε εταιρείας σαν εναλλακτική.

Σε αντίθεση με τις επιβατικές αεροπορικές εταιρείες, η Lufthansa Cargo έχει πραγματοποιήσει όλες τις προγραμματισμένες της πτήσεις εκτός από τις ακυρώσεις στην Κίνα. Η θυγατρική του Ομίλου Lufthansa θα συνεχίσει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διατηρήσει τη λειτουργία των πτήσεων του cargo στόλου της και να στηρίξει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Ειδικότερα κατά την τρέχουσα κρίση, τα logistics και η μεταφορά φορτίων είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Μακρόν προειδοποιεί τον Ερντογάν
Ο Μακρόν προειδοποιεί τον Ερντογάν

Η Άγκυρα σέβεται μόνον λόγια που συνοδεύονται από πράξεις

28-8-2020


Τουρκική προκλητικότητα: Το σχόλιο του καθηγητή Χάνκε
Τουρκική προκλητικότητα: Το σχόλιο του καθηγητή Χάνκε

Kαι το εύστοχο σκίτσο του Ερντογάν

26-8-2020

Ο ορισμός του τσαμπουκά ο Ερντογάν
Ο ορισμός του τσαμπουκά ο Ερντογάν

Αλλά και του σκύλου που γαυγίζει και δεν δαγκώνει

26-8-2020

Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στο πλάϊ του!
Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στο πλάϊ του!

Η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της ΕΕ..

25-8-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ