ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-1-2023

Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία προειδοποιεί για σεξουαλικές επιθέσεις

Περισσότερες από 50 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενείο

Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία προειδοποιεί για σεξουαλικές επιθέσεις
Φωτογραφία αρχείου

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση σε όσους ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μετά από περισσότερες από 50 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης που αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενείο πέρυσι.

Η συμβουλή για τους παραθεριστές ανέφερε ότι η εγκληματικότητα ήταν γενικά χαμηλή στη χώρα, αλλά ότι οι Βρετανοί έπρεπε να παραμείνουν ενήμεροι όταν επρόκειτο για τσέπες και ληστείες στο δρόμο, καθώς και για τις περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης που αναφέρθηκαν πέρυσι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι 51 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, αναφέρθηκαν στο βρετανικό προξενείο στην Τουρκία το 2022, αναφέρει η The Sun.

Οι ενημερωμένες ταξιδιωτικές συμβουλές έρχονται μετά την είδηση ότι η χώρα έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς, με περισσότερα από τρία εκατομμύρια επισκέψεις πέρυσι.

Οι περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σημειώθηκαν το καλοκαίρι, ανέφερε το Φόρεϊν Όφις. Πρόσθεσαν ότι αυτά ήταν σε μεγάλο βαθμό γύρω από παράκτιες τουριστικές και τουριστικές περιοχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε επίσης ότι πολλές από τις σεξουαλικές επιθέσεις διαπράχθηκαν τη νύχτα από κάποιον με τον οποίο το θύμα είχε αλληλεπιδράσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε η δήλωση του Φόρεϊν Όφις.

«Ποτέ μην δέχεστε ανελκυστήρες από αγνώστους. Βρείτε ένα ταξινομημένο κίτρινο ταξί και σημειώστε τον αριθμό κυκλοφορίας πριν μπείτε μέσα.

«Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, ζητήστε συμβουλές από τον ταξιδιωτικό πράκτορά σας ή τις τουρκικές αρχές.»

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 3,3 εκατομμύρια κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων επισκέφτηκαν την Τουρκία το 2022. Έχει αποδειχθεί ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, από 2,9 εκατομμύρια το 2019, πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι επισκέπτες αναμένεται να αυξηθούν και φέτος, με τη ζήτηση να αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να επεκτείνουν τα δρομολόγια των πτήσεων τους το καλοκαίρι.

Οι φθηνότερες τιμές λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας έναντι της λίρας έχει αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στη δημοτικότητα της χώρας στους παραθεριστές.

Το Φόρεϊν Όφις προειδοποίησε επίσης για ληστεία ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Τουρκία.

Αν και διευκρίνισαν ότι τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι γενικά χαμηλά, οι ληστείες στο δρόμο και οι τσέπες είναι κοινά στις κύριες τουριστικές περιοχές γύρω από την Κωνσταντινούπολη.

«Θα πρέπει να διατηρήσετε τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προσωπικής ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μπορούν να σας κάνουν λιγότερο σε εγρήγορση, λιγότερο έλεγχο και λιγότερο επίγνωση του περιβάλλοντος σας ».

Το αλκοόλ που σερβίρεται στα μπαρ του εξωτερικού είναι συχνά πιο ισχυρό από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησαν και οι Βρετανοί θα πρέπει να γνωρίζουν το όριο τους.

Πολλές περιοχές της Τουρκίας υπόκεινται σε σεισμούς. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις διαδικασίες ασφαλείας σε περίπτωση σεισμού και να ακολουθήσετε τις συμβουλές των τοπικών αρχών, αναφέρεται στη οδηγία.

Τέλος, η πολιτική κατάσταση και η «ειδική σχέση» της Τουρκίας με την τρομοκρατία ή ό,τι το καθεστώς Ερντογάν μπορεί να ονοματίζει «τρομοκρατικό», επισημαίνονται στην ταξιδιωτική οδηγία η οποία καταλήγει:

Η επίδραση της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 είναι ακόμα βαθιά αισθητή στην Τουρκία, αν και η κατάσταση είναι πλέον πολύ πιο ήρεμη.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αν και ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ.

ΠΗΓΗ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Τουρκία
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Tο επίκεντρο της δόνησης ήταν 64 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του Καχραμανμαράς

Ανεστάλησαν πτήσεις για 12 ώρες στην Τουρκία λόγω εμφάνισης UFO
Ανεστάλησαν πτήσεις για 12 ώρες στην Τουρκία λόγω εμφάνισης UFO

Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Το CNN προτείνει τη Θεσσαλονίκη ως καλοκαιρινό προορισμό
Το CNN προτείνει τη Θεσσαλονίκη ως καλοκαιρινό προορισμό

Περιλαμβάνεται στα είκοσι τρία κορυφαία μέρη για να επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι του 2023

Στον θείο Σάμ τρέχουν και παρακαλούν οι ομογενείς για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη
Στον θείο Σάμ τρέχουν και παρακαλούν οι ομογενείς για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη

Ζητάνε την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας

Βέλγιο: Σκόρπισε χιλιάδες ευρώ στο δρόμο
Βέλγιο: Σκόρπισε χιλιάδες ευρώ στο δρόμο

Ενας οδηγός από την Αμβέρσα

Πες ΟΧΙ στο βασανιστήριο που στήνουν για τα χταπόδια
Πες ΟΧΙ στο βασανιστήριο που στήνουν για τα χταπόδια

Ετοιμάζουν εκτροφείο χταποδιών - θα τα ψύχουν ζωντανά

Εμεινε 500 ημέρες σε σπηλιά βάθους 70 μέτρων χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο
Εμεινε 500 ημέρες σε σπηλιά βάθους 70 μέτρων χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο

50χρονη Ισπανίδα συμμετείχε σε πείραμα που παρακολούθησαν στενά επιστήμονες
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge