Γλυκό κουταλιού βύσσινο
Βαθμολογία
9
Σχόλια
5

Γλυκό κουταλιού βύσσινο



Τώρα που τα βρίσκουμε εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σπιτικό γλυκό κουταλιού και να το απολαύσουμε με το παγωτό μας ή σκέτο.


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό βύσσινα όχι πολύ ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκόζη
1 λεμόνι το χυμό του
1 φακελάκι βανίλια
νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα βύσινα από τα φύλλα και τα κοτσάνια και τα πλένουμε πολύ καλά. Με ένα τσιμπιδάκι των μαλλιών αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι από τα βύσινα.
Ρίχνουμε τα φρούτα σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις βράσουν για μία ώρα περίπου κλείνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην κουζίνα.
Την άλλη μέρα ανάβουμε πάλι το μάτι και συνεχίζουμε τον βρασμό. Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε την βανίλια, την γλυκόζη και αφήνουμε πάνω στο μάτι.
Μόλις κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και βάζουμε σε βάζο. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Μπορούμε να κάνουμε και βυσινάδα με το σιρόπι προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό ή να ρίξουμε 1 κουταλιά πάνω από το μπολάκι με το παγωτό μας!
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το κεράσι!





ΣΧΟΛΙΑ


penny , 20/9/2004 9:18:53 πμ
Βαθμολογία: 9
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Η συνταγή ήταν εύκολη και πολύ φοβερή. Βγήκε για πρώτη φορά πολύ ωραίο, Μπράβο.Αν γίνεται επειδή μου έφεραν κάστανα θα ήθελα αν υπάρχει συνταγή για γλυκό κάστανο. Ευχαριστώ


ΑΝΝΑ , 16/9/2005 4:32:11 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ



Μαρία , 15/6/2006 9:22:13 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μάθω αν με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και το γλυκό καρυδάκι. Ευχαριστώ,


Βασιλικη , 22/9/2006 11:10:32 πμ
Βαθμολογία: 9
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
πολυ ευκολη συνταγη.Υπαρχει συνταγη(αναλογια ζαχαρις για να μην γινει πολυ γλυκο)για σταφυλι και με πιο τροπο δεν θα κοκκινησει πολυ με το βρασιμο? Ευχαριστω
Ο Μάγειρας λέει..
Για να μη κοκκινήσει πολύ μπορείς να βάλεις από πριν λεμόνι και να το σιγοβράσεις. Οσο για τη συνταγή...χρησιμοποίησε την ίδια συνταγή με το βύσσινο αλλά ελάττωσε τη ζάχαρη βάλε δηλαδή 700 γραμμάρια ζάχαρη αντί για ένα κιλό, γιατί το σταφύλι είναι πολύ γλυκό σε σχέση με το βύσσινο. Πρόσεξε μόνο να έχει αρκετό σιρόπι γιατί λόγω των σακχάρων του σταφυλιού ζαχαρώνει πολύ εύκολα αν δεν έχει πολύ σιρόπι. Και ρίξε επιπλέον λεμόνι μετά το βράσιμο. 700 γραμμάρια ζάχαρη αντί για ένα κιλό στο γλυκό σταφύλι.



φραουλιτσα , 13/4/2007 12:45:37 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
ειναι καταπληκτικο και γενικα ολεσ οι συνταγεσ απο εδς ειναι τελειεσ μονο που αν μπορειτε να βαλετε και μια συνταγη για γλυκο λεμονι
Ο Μάγειρας λέει..
Πρώτα από όλα πρέπει να δοκιμάσω να το φτιάξω εγώ, οπότε μόλις το φτιάξω και πετύχει θα παραθέσω τα υλικά και τις αναλογίες. Πάντως δεν θα αργήσω. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.



Γλυκό κουταλιού βύσσινο

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge