Χτυπητή

Χτυπητή



Η χτυπητή είναι μία δυνατή σαλάτα- αλοιφή, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μπορούμε όμως να τη φάμε και το καλοκαίρι αρκεί να μη βάλουμε τόσο καυτερή μέσα στο μείγμα. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και πολύ νόστιμη. Συνοδεύει τέλεια το ούζο σας αλλά και τη ρετσίνα.


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό φέτα καλής ποιότητας
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (250 gr)
1 1/2 μεγάλη πράσινη καυτερή πιπεριά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. καλό ξύδι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνετε τις πιπεριές σε αλουμινόχαρτο πάνω στο μάτι της κουζίνας. Τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέστε τη φέτα μαζί με το λάδι. Χτυπάτε αρκετή ώρα να γίνει σαν κρέμα. Αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα βαθύ μπόλ. Προσθέτετε το γιαούρτι (το γιαούρτι είναι προαιρετικό) και ανακατεύετε μαζί με το ξύδι. Αν βάλετε γιαούρτι μπορεί να χρειαστεί να προσθέστε λίγο αλάτι. Δοκιμάστε και προσθέστε κατά βούληση.Με το γιαούρτι και καλό χτύπημα της φέτας ώσπου να γίνει κρέμα γίνεται η χτυπητή πολύ πολύ αφράτη. Διατηρείται στο ψυγείο για πολλές μέρες, αν και είμαι σίγουρη ότι δεν θα κρατήσει πολλές μέρες.Καλή επιτυχία!


Χτυπητή

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge