Κουνέλι στιφάδο (ή λαγός)

Κουνέλι στιφάδο (ή λαγός)



Αγαπημένο φαγητό ιδίως με λαγό. Επειδή όμως τώρα είναι δύσκολο να βρεθεί λαγός και το κουνέλι τον αντικαθιστά επάξια. Αν πάλι δεν βρίσκετε ούτε κουνέλι μπορείτε να το κάνετε με μοσχαράκι.


ΥΛΙΚΑ

1 κουνέλι

2 ½ κιλά κρεμμύδια κοκάρι

1 κρεμμύδι ξερό

1 φλυτζάνι λάδι

2 φύλλα δάφνης

1 φλυτζάνι ξύδι

2 κ.σ. πελτέ τομάτας

3 τομάτες πολτοποιημένες ή μία κονσέρβα

2 σκελίδες σκόρδο

4 μπαλάκια μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε μερίδες το κουνέλι και το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό από το προηγούμενο βράδυ. Με αυτό τον τρόπο θα μαλακώσει πολύ το κρέας του και θα φύγει η βαριά μυρωδιά του. Το ίδιο θα κάνετε και με το λαγό αλλά όχι με το μοσχαράκι.

Επίσης μπορείτε να βάλετε τα κοκάρι σε λεκάνη με νερό το ίδιο βράδυ που θα μαρινάρετε το κουνέλι, ώστε την άλλη μέρα που θα φτιάξετε το φαγητό θα τα καθαρίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα.

Βράζετε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να πάρουν δυο τρείς βράσεις και τα βγάζετε. Πετάτε το νερό από την κατσαρόλα και βάζετε το λάδι και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις μερίδες το κουνέλι και τα σωτάρετε. Προσθέστε τις τομάτες, τον πελτε διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο.Το βράζετε για 20 λεπτά.
Προσθέτετε τα κοκάρι,τη δάφνη, το μπαχάρι και κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύετε για να μη διαλυθούν τα κοκάρι. Μόνο κουνάτε την κατσαρόλα και ελέγχετε τακτικά αν έχει νερό το φαγητό. Προσθέτετε λίγο λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά (στο 1.5)μέχρι να μαλακώσει το κρέας πολύ και να αφαιρείται εύκολα από το κόκκαλο. Χρειάζεται περίπου 40-60 λεπτά αφού προσθέστε τα κοκάρι. Σύνολο δηλ. μία ώρα με 1 1/2 μαγείρεμα. Αν χρησιμοποιείστε χύτρα ταχύτητος υπολογίστε τους μισούς χρόνους. Καλή επιτυχία!



Κουνέλι στιφάδο (ή λαγός)

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge