Σπανακοπιτάκια
Βαθμολογία
8
Σχόλια
4

Σπανακοπιτάκια



Ιδια η ετοιμασία με τα τυροπιτάκια, αλλά διαφορετική η γέμιση.


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό σπανάκι
άνιθος ψιλοκομμένος
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 αβγό
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγος δυόσμος
2 κουταλιές βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε μία κουταλιά λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο και γυρίζουμε αρκετές φορές μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του. Αφού γίνει βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.Ανακατεύουμε για να λιώσει. Παίρνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες 5 εκατοστών περίπου. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο βουτυρώνουμε και βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώνουμε σε τρίγωνα προσέχοντας να καλύπτονται για να μη βγει η γέμιση στο τηγάνισμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να καταψύξουμε μερικά για να τα χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά. Τηγανίζουμε σε πολυ καυτό λάδι βάζοντας 5-5 τη φορά. Μπορούμε φυσικά να τα ψήσουμε αν θέλουμε και τότε γίνονται πιό ελαφρά.




ΣΧΟΛΙΑ


Ασπασία , 31/1/2005 1:30:30 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Επειδή το φύλλο το ανοίγω μόνη μου μπορείτε να μας γράψετε τη συνταγή
κατασκευής φύλλου κρούστας; Επίσης δεν αναφέρετε που τοποθετείτε το αυγό, εγώ το κτυπώ ρίχνοντας πολύ λίγο νερό και με ένα πινελάκι αλείφω την επιφάνεια της πίτας για να γίνει κρούστα. Είμαι διαβητική και αλλάζω στις συνταγές υλικά με άλλα με λιγότερα λιπαρά. Σε αυτή την συνταγή άλλαξα το βούτυρο με το λάδι,δεν τσιγάρισα το κρεμμυδάκι,έβαλα όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα "για να μην υπάρχουν υγρά." Στη σημερινή εποχή υπάρχει και φέτα με λίγα λιπαρά, και έγινε λοιπόν μιά σπανακόπιτα να γλύφεις τα δακτυλά σου.Δυστυχώς όμως ένα κομμάτι επιτρέπεται να φάμε στην καθισιά και αναγκάζομαι νά τρώω 5 φορές την ημέρα και κάθε 4 ώρες απο ένα κομμάτι πίτα και τίποτε άλλο. Πάντως την ευχαριστήθηκα.



ΑΝΩΝΥΜΟ , 24/3/2005 1:30:56 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
κ. Ασπασία μου πέρασα τη συνταγή για φύλλο κρούστας! Το αβγό το βάζουμε μέσα στην γέμιση και όχι από επάνω. Επάνω στο φύλλο βάζουμε μπόλικο λαδάκι και βρέχουμε μετά τα χέρια μας με νερό και τα τινάζουμε πάνω από το φύλλο. Γίνεται πιό νόστιμο έτσι. Ομως προσέχουμε να μην νοτίσει, μόνο να μείνουν κάποιες σταγόνες επάνω του. Καλή επιτυχία!


Σοφία Μπ , 27/2/2008 8:21:13 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
αφού βγάλουμε από την κατάψυξη τα σπανακοπιτάκια πρέπει να τα ξεπαγώσουμε? Υποθέτω οτι μπορούμε να τα ψήσουμε αμέσως παγωμένα, όμως τηγάνισμα? Δε θα χαμός με το καυτό λάδι
Ο Μάγειρας λέει..
Αν έχεις κάτι να τα σκεπάσεις την ώρα που θα τα ρίξεις στο καυτό λάδι παγωμένα θα είναι η καλύτερη λύση. Αν τα βάλεις παγωμένα στο καυτό λαδι θα γίνουν πιό τραγανά. Αλλά πάλι μπορείς να τα αφήσεις για λίγο να ξεπαγώσουν απέξω και μετά να τα τηγανίσεις. Στο φούρνο μπαίνουν παγωμένα χωρίς πρόβλημα.



mit , 14/6/2012 8:47:41 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Poli nostima


Σπανακοπιτάκια

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge