Μακαρόνια με κιμά
Βαθμολογία
8
Σχόλια
6

Μακαρόνια με κιμά



Είναι ένα κλασικό φαγητό όμως σε όλους μας αρέσει!


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σπαγγετίνι ή κοφτό μακαρονάκι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο διπλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάστα τομάτας
2 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης, 1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κρασί άσπρο αρετσινωτο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε πολλές φορές προσέχοντας να χωριστούν τα κομματάκια του κρέατος. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να ρουφήξει τα υγρά του. Βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίροντας βάζουμε και κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.





ΣΧΟΛΙΑ


ΑΝΩΝΥΜΟ , 9/2/2007 11:35:14 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
χαλια


Libra , 21/3/2007 9:38:12 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Παρόλο που λατρεύω τις κόκκινες σάλτσες στα μακαρόνια, η ντομάτα με ενοχλεί και ο γιατρός μου είπε να την κόψω. Υπάρχει κάποια επιλογή για σάλτσα με κιμά αλλά χωρίς ντομάτα; Ευχαριστώ.
Ο Μάγειρας λέει..
Καλημέρα. Μπορείς να μαγειρέψεις τη σάλτσα του κιμά χωρίς τομάτα, με λίγο περισσότερο κρασάκι ή να προσθέσεις αν σου αρέσει και θες να έχει κοκκινο χρώμα λίγη πάπρικα. Αυτή την αλοιφή που έχει στα σούπερ μάρκετ. Δίνει καταπληκτική γεύση. Βάζοντας πάπρικα μπορείς να προσθέσεις και λίγη πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης. Θα αλλάξει τελείως το πιάτο.



rioliskai , 21/8/2007 9:56:43 μμ
Βαθμολογία: 8
Δυσκολία: 3
Υλικά: 1
poli kali kai apli +++++++


Μάκης , 25/10/2007 7:32:33 μμ
Βαθμολογία: 3
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνει το 90% των νοικοκυριών είναι να μην πλένουν τα μακαρόνια στο σουρωτήρι. Τα μακαρόνια αν μείνουν στην κατσαρόλα γίνονται ένα τούβλο!!(κολλάνε μεταξύ τους!!) Αν τα πλύνεις φεύγει αυτή η κόλλα και είναι πιο ευχάριστα στη γεύση αλλά κυρίως στην αφή, γιατί είναι ένα-ένα και γλιστρούν στο στόμα!! Αντί για λάδι στην κατσαρόλα συνιστώ βούτυρο.
Όσο για τον κιμά που πρέπει να μπει σε μια κατσαρόλα με τα μακαρόνια, έχει δοκιμάσει κανείς πώς θα είναι τα μακαρόνια αν μείνουν και για την επόμενη μέρα;
Τι μανία είναι αυτή με το να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι!!
Η ανάμειξη του κιμά με τα μακαρόνια είναι σαφώς πιο ωραία όταν γίνεται στο πιάτο!!



ΑΝΩΝΥΜΟ , 1/11/2007 12:30:41 πμ
Βαθμολογία: 1
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Η κυρία Αθηνά δεν ξέρει να μαγειρεύει


ματού , 28/10/2008 10:56:21 μμ
Βαθμολογία: 7
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Αντί για κανέλα προτιμήστε κύμινο, μοσχοκάρυδο, πάπρικα και λίγο μπαχάρι.Δεν "γλυκίζει" ο κιμάς όπως με την κανέλα, του δίνει κάτι το"ανατολίτικο".
(Κανέλα και γαρύφαλλα συνάντησα σε συνταγές ΜΟΝΟ της νότιας ελλάδας)

Ο Μάγειρας λέει..
Κι όμως η κανέλα χρησιμοποιείται στην κουζίνα της ανατολής. Κυρίως οι Κωνσταντινουπολίτες αλλά και οι Σμυρνιοί χρησιμοποιούσαν την κανέλα στο φαγητό. Δεν ξέρω αν είδες την Πολίτικη Κουζίνα την όμορφη αυτή ταινία ...ε! εκεί θα δεις πολλές συνταγές που κάνουν χρήση της κανέλας.



Μακαρόνια με κιμά

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge