Μελιτζανοσαλάτα Σαλονικιώτικη
Βαθμολογία
7
Σχόλια
1

Μελιτζανοσαλάτα Σαλονικιώτικη



Νόστιμη, δροσερή και ιδανική για το καλοκαίρι. Κατάλληλη για ουζάκι συνοδεία ψαριού.


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μελιτζάνες
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. καλό λάδι
αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά βούληση




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ανάβουμε τον φούρνο και βάζουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν αφού τις έχουμε τρυπήσει με ένα πηρούνι σε μερικά σημεία. Τις ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου βλέποντας αν έχουν μαλακώσει μέχρι μέσα.
Αφού ψηθούν τις αφήνουμε να χλιαρίνουν και τις καθαρίζουμε αφαιρώντας την φλούδα τους και βάζοντας την ψίχα τους σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το ξύδι, το πιπέρι και το λάδι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μίγμα ενιαίο. Αφαιρούμε αυτό το μίγμα από το μπλέντερ και βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες. Χτυπάμε ελαφρά γιατί δεν θέλουμε να γίνει κρέμα αλλά απλά να λιώσουν λίγο. Αδειάζουμε την ψίχα αρκετά λιωμένη από το μπλέντερ σε ένα βαθύ μπόλ και ανακατεύουμε με το μίγμα του σκόρδου. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν να σερβίρουμε. Σερβίροντας βάζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.
Γίνονται πολύ καλύτερες στη γεύση αν έχοντας ανάψει κάρβουνα για να ψήσουμε κρέας τις ψήσουμε στα κάρβουνα. Αποκτούν έτσι μία ιδιαίτερη γεύση. Μπορούμε αν θέλουμε να έχουμε όλο τον χρόνο μελιτζανοσαλάτα, αν ψήσουμε αρκετές μελιτζάνες και τις βάλουμε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν ελαφρά, και να τις αποθηκεύσουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Αν το κάνουμε αυτό δεν θα βάλουμε το μίγμα σκόρδου, απλά όταν μέσα στο χειμώνα θα θέλουμε να φτιάξουμε την μελιτζανοσαλάτα, θα βγάζουμε την ποσότητα που θέλουμε και θα φτιάχνουμε τότε ανάλογο μίγμα σκόρδου.





ΣΧΟΛΙΑ


ΑΝΩΝΥΜΟ , 27/7/2007 3:31:40 μμ
Βαθμολογία: 5
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Πρέπει να προσθέσουμε καρύδι τριμμένο για ξεχωριστή νοστιμιά . . . .


Μελιτζανοσαλάτα Σαλονικιώτικη

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge