Μουσακάς αλλιώτικος
Βαθμολογία
8
Σχόλια
2

Μουσακάς αλλιώτικος



Μία παραλλαγή του μουσακά πολύ πιο ελαφριά, όμως εξίσου νόστιμη. Δοκιμάστε τη!


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κιλό τομάτες κομμένες σε ροδέλες
20 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πάστα τομάτας
1 κ.σ. λάδι
λίγη κανέλα
αλάτι, πιπέρι

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 μπουκάλι γάλα
3-4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι πιπέρι
1 αβγό
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αντί για μπεσαμέλ μπορείτε να απλώσετε από δύο φύλλα κρούστας στον πάτο του ταψιού και αφού απλώσετε τα λαχανικά να τα καλύψετε με 2 φύλλα κρούστας και λίγο τριμμένο γκούντα ή ρεγκάτο.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανίστε ελαφρά ή ψήστε για να μη τραβήξουν πολύ λάδι τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Τηγανίστε ελαφρά τις πατάτες. Απλώστε μία στρώση πατάτες στο ταψί, μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση μελιτζάνες και μία στρώση τομάτες. Συνεχίστε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Προσθέστε στο τέλος τα μανιτάρια αφού τα έχετε σωτάρει για 5 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάξτε τη σάλτσα και απλώστε τη πάνω από τα λαχανικά. Σε άλλη κατσαρόλα φτιάξτε την μπεσαμέλ. Κάψτε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και το γάλα και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Κλείστε το μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Προσθέστε το αβγό και τα μπαχαρικά, αλάτι και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά. Απλώστε την μπεσαμέλ πάνω από το φαγητό. Τρίψτε γκούντα ή ρεγκάτο πάνω από την μπεσαμέλ και ψήστε το φαγάκι μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.





ΣΧΟΛΙΑ


vod , 18/3/2007 10:33:16 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Γεια σας κυρια Αθηνα. Ειμαι αρχαριος μαγειρας και μεχρι στιγμης εχω ασχοληθει με μετριας δυσκολιας φαγητα. Εδω και καιρο με ιντριγκαρει η ιδεα να φτιαξω μουσακα! Μηπως εχετε μια συνταγη για "κανονικο" μουσακα? Ευχαριστώ!
Ο Μάγειρας λέει..
Χαιρομαι που ένας αρχάριος μάγειρας θέλει να φτιάξει ένα δύσκολο φαγητό. Σε λίγες μέρες θα περάσω μία καταπληκτική συνταγή να την φτιάξεις. Καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθειά σου. Και μη ξεχνάς η μαγειρική είναι φαντασία και δοκιμή. Θα χρειαστεί πολλές φορές να ανακατέψεις διάφορα υλικά να πειραματιστείς με τις γεύσεις, να βελτιώσεις συνταγές από μόνος σου. Θα χαρώ πολύ αν κάνεις παραλλαγές στις συνταγές που παραθέτω και τις προτείνεις.



ε , 11/5/2007 2:03:03 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 2
τελιο


Μουσακάς αλλιώτικος

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge