Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Κινηματογράφος

Τσάρλι Τσάπλιν - Τα φώτα της πόλης, The City Lights (1931)

Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την ανακάλυψη του ήχου, όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν γυρίζει τα «Φώτα της Πόλης», επιμένοντας στο βωβό κινηματογράφο. Το φιλμ έχει μουσική και ηχητικά εφέ αλλά καθόλου ομιλία.



Σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ, μουσική, παραγωγή: Τσάρλι Τσάπλιν Φωτογραφία: Μαρκ Μάρκλατ, Γκόρντον Πόλλοκ, Ρόλαντ Τόθεροχ Παίζουν: Τσάρλι Τσάπλιν, Βιρτζίνια Τσέριλ, Φλόρενς Λι, Χάρι Μάγιερς, ʼλαν Γκαρσία, Χανκ Μαν Διάρκεια: 87’

Η ιδιοφυία του Τσάπλιν σε όλο της το μεγαλείο. Ένας ανεμοστρόβιλος χιούμορ, σλάπστικ, πάθους, μελοδράματος και ποιητικών συναισθημάτων, ένα κωμικό ρομάντσο με τη μορφή παντομίμας, το οποίο υπήρξε η αγαπημένη ταινία όλων των εποχών για τον Όρσον Ουέλες.

Ο γνωστός αλητάκος του Τσάπλιν ερωτεύεται με πάθος μια πάμφτωχη τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει, χωρίς αυτή να το γνωρίζει. Ξοδεύει και την τελευταία του δεκάρα για να αγοράσει τα λουλούδια της, εκμεταλλεύεται τη σχέση του με έναν εκκεντρικό μεγιστάνα για να τη στηρίζει οικονομικά, της αφήνει τα χρήματα που χρειάζεται για να κάνει την πολυπόθητη εγχείρηση που θα αποκαταστήσει την όραση της και βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενος για κλοπή. Όταν αποφυλακίζεται, η κοπέλα που στο μεταξύ έχει γιατρευτεί συναντά τον ρακένδυτο ανθρωπάκο με τη μεγάλη καρδιά, αγνοώντας ότι πρόκειται για τον ευεργέτη της μέχρι τη στιγμή που θα αγγίξει τα χέρια του σε ένα από τα πιο συγκινητικά κινηματογραφικά φινάλε της μεγάλης οθόνης.



Virginia Cherrill, Charlie Chaplin





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge