Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Φεστιβάλ

Χύμα στο Κύμα, φεστιβάλ Κεραμωτής



Με ήχους από όλο τον κόσμο θα πλημμυρίσει από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου η παραλία της Κεραμωτής Καβάλας με ένα φεστιβάλ που είναι ότι ακριβώς δηλώνει το όνομα του «ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ».

Η Στέγη Πολιτισμού Καβάλας διοργανώνει στο διάστημα 17-20 Ιουλίου 2003 την 3η μουσική συνάντηση νέων στην παραλία Κεραμωτής Καβάλας, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της μουσικής ως της Τέχνης που μας ενώνει. Η επιτυχία του 1ου και του 2ου Festival και οι περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες του αποτέλεσαν το ισχυρό κίνητρο συνέχισης της προσπάθειας.

Στη φετινή διοργάνωση έχουν επιλεγεί πολύ γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Pop Stars, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Παπάζογλου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μπλε, Δυτικές Συνοικίες, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Κίτρινα Ποδήλατα, Blues Wire) που θα αναλάβουν να μας μεταφέρουν σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδικών, και όχι μόνο αισθήσεων, με τους ήχους της Ανατολής, της Latin, Samba, Mambo, αλλά και του αμανέ, του Ρεμπέτικου, της Pop, των μπλουζ, κτλ. Επίσης καθημερινά θα υπάρχουν Dj και πολλές άλλες μουσικές και οπτικές εκπλήξεις. Η μουσική θα βρίσκεται σε δράση όλο το 24ωρο.

Τις δυο προηγούμενες χρονιές το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους οι Πυξ-Λαξ, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Τσίκο &The Gipsy band (πρώην Gipsy Kings), Γιώργος Μαργαρίτης & 667, Blues Wire, Soulfire, Slobodan Salijevich orchestra, Δημήτρης Μπάσης, Λουκιανός Κηλαιδόνης, Micro, και μεγάλος αριθμός νεανικών συγκροτημάτων.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο σύγχρονο Camping της Κεραμωτής το οποίο απλώνεται σε μια από τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες απέναντι από το νησί της Θάσου. Η αμμώδης παραλία της Κεραμωτής θεωρείται από τις ομορφότερες στην Ελλάδα, έχει έκταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων και ξεκινάει από το Δέλτα του Νέστου.

Στόχος της προσπάθειας μας είναι το φεστιβάλ «Χύμα στο Κύμα» να καταστεί θεσμός, αφετέρου δε, να αναδείξει τον πολιτισμό ως γέφυρα που ενώνει, πέρα από προκαταλήψεις και διαφορές και όσων δυσάρεστων γεγονότων ζούμε τόσο έντονα τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 17/07/2003
· Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
· Δημήτρης Σταρόβας
· Κίτρινα Ποδήλατα
· Blues Wire

Παρασκευή 18/07/03
· Pop Stars
· Νατάσσα Θεοδωρίδου
· Νίκος Παπάζογλου

Σάββατο 19/07/03
· ʼγγελος Μουρβάτης & Ψυχή
· Αλκίνοος Ιωαννίδης
· Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Κυριακή 20/07/03
· Δυτικές Συνοικίες
· Μιχάλης Χατζηγιάννης

Τιμή εισιτηρίου: 45 ευρώ το τετραήμερο. Σημεία πώλησης σε Καβάλα (βιβλιοπωλείο Κιβωτός), Ξάνθη, Δράμα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (καθημερινά).

Φοιτητικά εισιτήρια:10 ευρώ. Η είσοδος για παιδιά κάτω των δέκα ετών θα είναι ελεύθερη.

Πως θα φθάσετε στην Κεραμωτή.

Οδικώς: Αν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο η Κεραμωτή απέχει 700 χιλ. Από την Αθήνα, 200 χιλ. Από τη Θεσσαλονίκη, 44 χιλ. Από Καβάλα και Ξάνθη.
Υπάρχει σύνδεση με ΚΤΕΛ από Καβάλα και Ξάνθη κάθε μισή ώρα, ενώ επιπλέον θα υπάρχουν έκτατα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των θεατών.
Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Καβάλας: 2510-223593

Αεροπορικώς: Τρεις πτήσεις καθημερινά από την Αθήνα. Το αεροδρόμιο απέχει 5 χιλ. από το χώρο των συναυλιών. Τηλέφωνο: 25910-53119

Τρένο: Συχνά δρομολόγια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, για τους σταθμούς Δράμας ή Τοξότες Ξάνθης. Από εκεί κάθε μισή ώρα σύνδεση με ΚΤΕΛ για τον χώρο του Φεστιβάλ.

Παράλληλες δραστηριότητες:

· Επίσκεψη στο Δέλτα του Νέστου
· Εκδρομή στη Θάσο
· Κατάβαση με κανόε- καγιάκ του ποταμού Νέστου
· Πρωτάθλημα τάβλι.
· Πρωτάθλημα Beach volley
· Beach soccer
· Καρπουζοφαγία





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge