Μόνιμα άρθρα στο goTHESS
Φεστιβάλ
6/7/2002

"Μουσικές Aντιστίξεις στη Μεσόγειο"



Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα τετραήμερο φεστιβάλ με Μουσικές του Κόσμου.

Το Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι: “Μουσικές αντιστίξεις στη Μεσόγειο”. Τη μουσικολογική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ο Γ. Κοκκώνης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο “Ιτς Καλέ”, την εσωτερική ακρόπολη του γιαννιώτικου Κάστρου, στις 21:30 μ.μ., ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 3 Ιουλίου:
Συναυλία με τους Une Anche Passe, μια μπάντα πνευστών της Νότιας Γαλλίας με προσκεκλημένο τον λαϊκό δεξιοτέχνη του ηπειρώτικου κλαρίνου Λάμπρο Καραφέρη. Ένα ρεπερτόριο διανθισμένο με γνωστά ηπειρώτικα και άλλα ελληνικά κομμάτια, μουσικές της Δυτικής Μεσογείου, αλλά και συνθέσεις των μελών του σχήματος, όπου τον τόνο δίνει ο αυτοσχεδιασμός και το πνεύμα της Jazz.


Πέμπτη 4 Ιουλίου:
Συναυλία με τον Θανάση Σέρκο και τα Χάλκινα της Γουμένισσας. Ο γνωστός δεξιοτέχνης του μακεδονίτικου κλαρίνου ηγείται μιας αυθεντικής μπάντας χάλκινων πνευστών και παρουσιάζει την ρυθμική πολυπλοκότητα, την μελωδική ιδιαιτερότητα και τον παλμό της μουσικής της κεντρο-δυτικής Μακεδονίας.


Παρασκευή 5 Ιουλίου:
Συναυλία με το Μουσικό Σχήμα “Εν Χορδαίς” μια ομάδα νέων Ελλήνων δεξιοτεχνών μουσικών από τη Θεσσαλονίκη, που αποδίδουν ένα ρεπερτόριο “εσωτερικού χώρου”, με συνθέσεις βγαλμένες από τη λόγια και λαϊκή παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και αναπτυγμένες με ιδιαίτερη αισθητική, η οποία αναδεικνύει την λεπτότητα των ηχοχρωμάτων και τη στιβαρότητα των ρυθμικών σχημάτων.


Σάββατο 6 Ιουλίου:
Συναυλία με το μουσικό σχήμα Istanbul Sazendeleri, ένα κουιντέτο αποτελούμενο από τους καλύτερους νέους δεξιοτέχνες της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο Goksel Baktagir στο κανονάκι. Συνθέσεις με λόγια και λαϊκή ανατολική προέλευση, ερμηνευμένες με τρόπο που προβάλλει την εκτελεστική δεξιοτεχνία και την αυτοσχεδιαστική δεινότητα σε εντελώς σύγχρονο πνεύμα.





© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge